Η δική σας γιαγιά έφτιαχνε χούμους;

Ο Κοσμάς Βίδος γράφει για το πώς η Μαρία Μενούνος αναπαρήγαγε μία παρεξήγηση της ελληνικής γαστρονομίας.

Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου 2017 Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου 2017

Πιτόγυρο με… λάμψη σταρ! Η Μαρία Μενούνος εγκαινιάζει στις 4 Σεπτεμβρίου, στη Βοστώνη, τη νέα επιχείρησή της: μια καντίνα με ελληνικό φαγητό. Οι πρώτες φωτογραφίες κυκλοφόρησαν, με την συμπαθέστατη ελληνοαμερικανίδα παρουσιάστρια, δημοσιογράφο και ηθοποιό να ποζάρει πασιχαρής μπροστά στη «Maria’s Greek kitchen». Λογότυπο της επιχείρησης, ένα πιρούνι που καταλήγει σε κιονόκρανο. Αδύνατον να ξεφύγουμε από το αρχαιοελληνικό κιτς, με το οποίο έχουν ατυχώς «ντυθεί» πολλές προσπάθειες εξαγωγής των προϊόντων μας.

 

Αν πιστέψουμε, βεβαίως, τα όσα περιγράφει η Νία Βαρντάλος (έτερη επιτυχημένη ελληνοαμερικάνα στο χώρο του θεάματος) στο «Γάμος α λα Ελληνικά», αυτή είναι η αισθητική (πάντρεμα του μακρινού ιστορικού παρελθόντος και της τηλεοπτικής «Κυριακής στο χωριό») με την οποία μεγαλώνουν πολλοί ελληνοαμερικανοί, οπότε αυτή περιφέρουν. Με τις καλύτερες προθέσεις. Κάπως έτσι και η Μενούνος ταίριαξε το κιονόκρανο με τον «Greek gyro». Και με το χούμους, γιατί και από αυτό πουλάει στο ελληνικό μαγαζί της. Αλήθεια, εσείς ως παιδιά μεγαλωμένα στην υπερήφανη πατρίδα, πόσο χούμους φάγατε από τα χρυσά χεράκια της μαμάς σας ή της γιαγιάς σας; Διαβάστε τη συνέχεια της άποψης του Κοσμά Βίδου εδώ. 



Tags: MARIA MENOUNOS| ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ| ΧΟΥΜΟΥΣ| NIA VARDALOS| ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ| ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ MENOUNOS| ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΓΥΡΟΣ




MORE FOR YOU