Ρενέ Μαγκρίτ, 130 αποκαλυπτικές φωτογραφίες

Πενήντα χρόνια μετά τον θάνατο του βέλγου σουρεαλιστή ζωγράφου μια σειρά από άγνωστες φωτογραφίες και ταινίες του παρουσιάζονται για πρώτη φορά.

Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017 Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017

Στα μέσα της δεκαετίας του 1970, περίπου δέκα χρόνια μετά τον θάνατο του Ρενέ Μαγκρίτ, ανακαλύφθηκε ένα πλήθος φωτογραφιών και ταινιών του. Το  σετ αυτό παρουσιάζεται τώρα για πρώτη φορά στην Latrobe Regional Gallery (LRG) της πόλης Μόργουελ, μια από τις μεγαλύτερες δημόσιες πινακοθήκες της πολιτείας Βικτόρια στην Αυστραλία, σε συνεργασία με το Ιδρυμα Μαγκρίτ στο Βελγίου.

 

Στη συνέχεια, η έκθεση, που έχει τίτλο «René Magritte: The Revealing Image, Photos and Films» (Ρενέ Μαγκρίτ: Η Αποκαλυπτική Εικόνα, Φωτογραφίες και Ταινίες) θα ξεκινήσει την παγκόσμια περιοδεία της σε πινακοθήκες της Ασίας, των ΗΠΑ, της Νότιας Αμερικής και της Ευρώπης.

Αριστοτεχνικός ζωγράφος, ένας από τους πιο ιδιότυπους χαρακτήρες του ευρωπαϊκού σουρεαλισμού, ο Μαγκρίτ πίστευε απόλυτα ότι το «μη πραγματικό είναι το κέλυφος του πραγματικού» και πάνω σε αυτή την πεποίθηση ύφανε τη ζωή και την τέχνη του. Ο βέλγος σουρεαλιστής, που πέθανε στις 15 Αυγούστου 1967 σε ηλικία 69 ετών, είναι ένας από τους δημοφιλέστερους καλλιτέχνες του 20ού αιώνα, που δεν ξεπεράστηκε ποτέ και θα παραμείνει για πάντα σύγχρονος. Διαβάστε τη συνέχεια και δείτε τις φωτογραφίες εδώ.Tags: ΕΚΘΕΣΗ| ΡΕΝΕ ΜΑΓΚΡΙΤ| RENE MAGRITTE| ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ| ΓΑΛΛΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ
MORE FOR YOU