Φυλή που δεν είχε έρθει ποτέ σε επαφή με τον πολιτισμό σφαγιάστηκε

Ανθρακωρύχοι δολοφόνησαν 10 μέλη της «αμόλυντης» φυλής, που ζούσε κατά μήκος του Αμαζονίου.

Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017 Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017

Μία τραγική υπόθεση βγήκε στο φως της δημοσιότητας και έχει αφήσει τις ανθρωπιστικές οργανώσεις άφωνες. Σύμφωνα με πληροφορίες των New York Times, τουλάχιστον 10 μέλη φυλής Αμαζονίου, που δεν είχε έρθει ποτέ σε επαφή με τον ανθρώπινο πολιτισμό, δολοφονήθηκαν άγρια. Ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά.  

 

Τα νέα αρχικά διαδώθηκαν όταν κάποιοι ανθρακωρύχοι σε ένα μπαρ κοντά στα σύνορα με την Κολομβία με υπερηφάνεια δήλωσαν ότι σκότωσαν βάναυσα μέλη της φυλής, κατακρεούργησαν τα σώματα και τα πέταξαν στο ποτάμι. 

Πλέον, οι βραζιλιάνικες Αρχές που ασχολούνται με υποθέσεις αναφορικά με τους αυτόχθονες (η υπηρεσία Funai) ξεκίνησαν ειδικές έρευνες. Οι ανθρακωρύχοι ισχυρίστηκαν ότι αναγκάστηκαν να τους σκοτώσουν καθώς, όπως δήλωσαν, «έπρεπε να τους σκοτώσουμε ή να σκοτωθούμε».

Σύμφωνα με την υπεύθυνη της έρευνας, οι δολοφονίες συνέβησαν πριν από περίπου έναν μήνα, στην κοιλάδα Τζαβάρι,  η οποία είναι γνωστή ως η πιο απρόσιτη περιοχή και πιστεύεται ότι φιλοξενεί τις πιο αγνές φυλές από οπουδήποτε αλλού στη Γη (περίπου 20 από τις 103 μη ταξινομημένες φυλές που καταγράφηκαν στη Βραζιλία βρίσκονται στην κοιλάδα αυτή). 

Ο αρμόδιος εισαγγελέας για την υπόθεση, Πάμπλο Λουθ ντε Μπελτραντ, επιβεβαίωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα, αλλά επεσήμανε ότι δεν μπορεί να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, καθώς η υπόθεση είναι σε εξέλιξη. 

«Παρακολουθούμε το θέμα, αλλά τα εδάφη είναι μεγάλα και η πρόσβαση είναι περιορισμένη. Αυτές οι φυλές είναι ανέγγιχτες -ακόμα και η Funai έχει μόνο σποραδικές πληροφορίες γι' αυτούς. Έτσι, είναι δύσκολη δουλειά και απαιτείται η συνεργασία όλων των κυβερνητικών υπηρεσιών», δήλωσε.

Τον Απρίλιο, η Funai έκλεισε 5 από τις 19 βάσεις που χρησιμοποιεί για να παρακολουθεί και να προστατεύει τις απομονωμένες φυλές. Οι βάσεις χρησιμοποιούνται για την αποτροπή εισβολών -κυρίως ανθρακωρύχων- αλλά και για ενδεχόμενη επικοινωνία με τις φυλές.

Τρεις από αυτές τις βάσεις βρίσκονταν στην κοιλάδα του Τζαβάρι.Tags: ΒΡΑΖΙΛΙΑ| ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ| ΕΓΚΛΗΜΑ| ΑΜΟΛΥΝΤΗ ΦΥΛΗ| ΦΥΛΗ ΤΟΥ ΑΜΑΖΟΝΙΟΥ| ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΥ ΤΖΑΒΑΡΙ
MORE FOR YOU