Τι είναι το πρώτο πράγμα που κάνει κάποιος μόλις επιστρέψει από τον... Άρη;

Υστερα από οκτώ μήνες απομόνωσης σε έναν θόλο σε ένα ηφαίστειο στη Χαβάη, τα έξι μέλη της εικονικής αποστολής προς τον Κόκκινο Πλανήτη εισέπνευσαν ξανά καθαρό αέρα.

Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017 Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017

Τι είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις μετά από οκτώ μήνες απομόνωσης σε έναν θόλο στις πλαγιές ενός ηφαιστείου στη Χαβάη; Πρώτα κοιτάς με προσοχή τον ουρανό, παίρνεις δυο βαθιές εισπνοές από καθαρό αέρα και έπειτα βουτάς στην τέντα με τις λιχουδιές – πόσο καιρό να αντέξεις να τρως βατόμουρα και άλλες υπερτροφές;

 

Εξι μέλη της εικονικής αποστολής στον Αρη, πέρασαν οκτώ μήνες σε ένα θόλο στις πλαγιές ενός απομακρυσμένου ηφαιστείου της Χαβάης. Είχαν μπει τον περασμένο Ιανουάριο. Βγήκαν την Κυριακή ξανά στο φως της μέρας, έχοντας ολοκληρώσει μια ακόμη προσομοίωση ενός ταξιδιού στον Κόκκινο Πλανήτη.

Πρόκειται για ένα ερευνητικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου της Χαβάης, με την ονομασία Space Exploration Analog and Simulation (HI-SEAS), που χρηματοδοτεί η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA).

Επιτέλους τα έξι μέλη της «αποστολής» -τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες- ένιωσαν πάλι τον ήλιο και τον άνεμο στο πρόσωπό τους, είδαν ξανά τους φίλους και συγγενείς τους και έφαγαν φρέσκες μπανάνες και τροπικές παπάγιες, μετά από μια πολύμηνη διατροφή κυρίως με αποξηραμένες και κονσερβαρισμένες «διαστημικές» τροφές. Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου εδώTags: ΧΑΒΑΗ| NASA| ΑΡΗΣ| ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΡΗΣ| ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΡΗ| ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ
MORE FOR YOU