Γιατί το Facebook ζητά γυμνές φωτογραφίες από τους χρήστες του

Ένα όπλο στα χέρια όσων -κυρίως γυναικών- κινδυνεύουν να δουν τις ζωές τους εκτεθειμένες δίνει το κοινωνικό δίκτυο.

Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2017 Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2017

Ξέρει τα πάντα για εκατομμύρια χρήστες του, από το πότε γεννήθηκαν ως τις αγαπημένες τους ταινίες και από το σε ποια τραγούδια έκαναν like μέχρι το αν έχουν παράλληλες σχέσεις και πόσες.

 

Το Facebook θέλει τώρα και γυμνές φωτογραφίες των χρηστών του, αλλά για καλό σκοπό. Που δεν είναι άλλος από την καταπολέμηση της εκδικητικής πορνογραφίας, αυτής που εκθέτει στο διαδίκτυο προσωπικές φωτογραφίες -συνήθως γυναικών και κατά κανόνα γυμνές- όταν τελειώσει η σχέση.

Η πρώτη εφαρμογή της δυνατότητας θα γίνει πιλοτικά στην Αυστραλία, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές της χώρας, σύμφωνα με τον Guardian και το αυστραλιανό δίκτυο ABC.

Το Facebook θα δημιουργήσει ένα μοναδικό ψηφιακό αποτύπωμα της κάθε εικόνας και με τον τρόπο αυτό, οι αλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης του θα εντοπίζουν και θα μπλοκάρουν έγκαιρα κάθε προσπάθεια άλλου χρήστη να ανεβάσει την ίδια φωτογραφία στο Facebook ή στο Instagram. Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου εδώTags: SOCIAL MEDIA| ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ| ΓΥΜΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ| FACEBOOK| ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
MORE FOR YOU