Η εφαρμογή που θα επιτρέπει στους εργαζόμενους να αναφέρουν ανώνυμα τη σεξουαλική παρενόχληση

Κι όμως είναι γεγονός.

Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017 Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017

Κάποια στελέχη της Silicon Valley ελπίζουν ότι έχουν βρει ένα ισχυρό όπλο για την καταπολέμηση της σεξουαλικής παρενόχλησης. Η ομάδα έχει χρηματοδοτήσει μια εφαρμογή με το όνομα AllVoices, η οποία επιτρέπει στα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης να αναφέρουν ανώνυμα το περιστατικό στον διευθύνοντα σύμβουλο και στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Η AllVoices αναμένεται να ξεκινήσει τις ερχόμενες εβδομάδες και επικεφαλής θα είναι η Claire Schmidt, αντιπρόεδρος της Twentieth Century Fox. «Οι εργαζόμενοι δεν νιώθουν ασφαλείς να αναφέρουν τη σεξουαλική παρενόχληση όταν γίνεται στο χώρο εργασίας» δήλωσε η Schmidt στο The Post. «Οι περισσότεροι φοβούνται ότι μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους».

Η Schmidt έχει δεχτεί και εκείνη στο παρελθόν σεξουαλική παρενόχληση και αυτός ήταν ο λόγος που άρχισε να σκέφτεται τη συγκεκριμένη εφαρμογή. Οι διευθύνοντες σύμβουλοι και τα διοικητικά συμβούλια δεν μπορούν να κατανοήσουν τη φύση του προβλήματος, γι αυτό και στόχος της Schmidt είναι να μπορούν πλέον οι εργαζόμενοι να τους δίνουν πληροφορίες, ώστε να μην μπορούν να πούνε ότι δεν γνώριζαν.

 Tags: ΔΟΥΛΕΙΑ| ΕΡΓΑΣΙΑ| ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ| ΕΤΑΙΡΕΙΑ| ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ| ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΙΝΗΤΟΥ
MORE FOR YOU