Μία Αιγύπτια τραγουδίστρια φυλακίστηκε εξαιτίας του βιντεο κλιπ της

Με αφορμή τα σεξουαλικά υπονοούμενα του video

Αφροδίτη Σακκά
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΑΚΚΑ Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017
Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017
Φωτο: www.visualhellas.gr

Ένα δικαστήριο στην Αίγυπτο καταδίκασε μία γυναίκα τραγουδίστρια σε δύο χρόνια φυλάκιση με αφορμή το ότι "υποκινούσε την ακολασία και την αθανασία" σε ένα online βίντεοκλιπ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Al-Ahram στο διαδίκτυο.

Το video του τραγουδιού "I Have Issues" κυκλοφόρησε τον προηγούμενο μήνα και δημιούργησε πολλές διαμάχες για τα σεξουαλικά υπονοούμενα στις σκηνές του. Στο video, η Shyma Ahmed, μία 21χρονη καλλιτέχνιδα, γνωστή ως Shyma, φαίνεται να χορεύει φορώντας σουτιέν μπροστά από μία ομάδα αντρών. Σε έναν πίνακα από πίσω της γράφει "τάξη #69". Στην επόμενη σκηνή, φαίνεται να τρώει αργά μία μπανάνα.

Τα αιγύπτια media αναφέρουν πως η τραγουδίστρια και ο σκηνοθέτης του video, Mohamed Gamal, συνελλήφθησαν στις 18 Νοεμβρίου μετά τη κυκλοφορία του video. Κλήθηκαν, επίσης, να πληρώσουν το ποσό των 10.000 αιγυπτιακών λιρών.

Από τότε που πήρε την εξουσία, το 2014, η κυβέρνηση του προέδρου Abdel Fattah al-Sisi, έχει μπλοκάρει σημαντικές φωνές από την τηλεόραση και τον τύπο, αλλά και το internet, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέαTags: ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ| ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΙΠ| ΦΥΛΑΚΙΣΗ| ΑΙΓΥΠΤΟΣ
MORE FOR YOU