Το Facebook λανσάρει από σήμερα δύο σημαντικές αλλαγές για να βοηθήσει τις γυναίκες

Οι σημερινές αλλαγές της πλατφόρμας έχουν σκοπό να βοηθήσουν τις γυναίκες που έχουν βιώσει παρενόχληση μέσω του λογαριασμού τους στο Facebook

Αφροδίτη Σακκά
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΑΚΚΑ Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017
Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017

Όσον αφορά την ενδοοικογενειακή κακοποίηση στο Facebook, υπάρχουν δύο κοινά προβλήματα ανάμεσα σε όλες τις γυναίκες που το έχουν περάσει, σύμφωνα με τη Cindy Southworth, εκτελεστική αντιπρόεδρο του Safety Net Technology Project στο National Network to End Domestic Violence. Αρχικά, οι γυναίκες της λένε πως όταν θα μπλοκάρουν εκείνους που τις παρενοχλούν στο Facebook, εκείνοι θα δημιουργήσουν νέο λογαριασμό και θα ξεκινήσουν να τις παρενοχλούν ξανά από την αρχή. Δεύτερον, οι γυναίκες αυτές δεν θέλουν να κάνουν block εκείνους που τις παρενοχλούν στο Messenger -φοβούνται την τιμωρία αν ο πρώην τους το μάθει- ενώ συγχρόνως δεν θέλουν τέτοιου είδους μηνύματα να γεμίζουν το inbox τους.

Σήμερα, το Facebook αντιμετωπίζει τα χρόνια αυτά θέματα με δύο νέα εργαλεία που έχουν σκοπό να αποτρέψουν ενός είδους παρενόχληση που αντιμετωπίζεται κατά κύριο λόγο σε δύο γκρουπ χρηστών: στις γυναίκες και στις/ους δημοσιογράφους.

Όπως ανέφερε στο Refinery29 η Antigone Davis, Παγκόσμια Υπεύθυνος Ασφαλείας του Facebook, η πλατφόρμα θα επεκταθεί στους ήδη υπάρχοντες μηχανισμούς της για να αποτρέψει την ύπαρξη ψεύτικων ή μη αυθεντικών λογαριασμών. Θα κοιτάει διαφορετικά σινιάλα, όπως διευθύνσεις IP, για να αναγνωρίσει την προσπάθεια κάποιου που τον έχουν κάνει block να συνεχίσει την επικοινωνία.

Συγχρόνως, επειδή πολλές γυναίκες φοβούνται πως το να κάνουν block κάποιον που τις παρενοχλεί θα αποτελέσει αφορμή για παρενόχληση και βία εκτός Facebook. Μπορεί η πλατφόρμα να μην ειδοποιεί τους χρήστες όταν τους έχουν κάνει block, δεν είναι πολύ δύσκολο να το καταλάβει κανείς: Δεν μπορεί να δει τον λογαριασμό αυτόν που τον έχει κάνει block. Γι' αυτό το Facebook λανσάρει την επιλογή να αγνοήσεις μία συζήτηση, με μία απλή κίνηση. Έτσι οι χρήστες δεν θα λαμβάνουν πια ειδοποιήσεις για μηνύματα που έχουν αγνοήσει και αυτά θα μεταφέρονται στον φάκελο "Filtered Messages".

Η σημαντικότερη των νέων εργαλείων αυτών είναι πως και τα δύο έχουν σκοπό να δώσουν τη δύναμη ξανά στα χέρια των γυναικών και χρηστών που έχουν βιώσει παρενόχληση μέσω του site. 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέαTags: SOCIAL MEDIA| ΓΥΝΑΙΚΕΣ| FACEBOOK| ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ
MORE FOR YOU