Δείτε πώς θα είναι το burger του μέλλοντος

Ίσως αποτελέσει τη λύση για την μείωση της κατανάλωσης του κρέατος .

Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου 2017 Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου 2017

Αν σταματούσαμε να κάνουμε μπάνιο για 2 μήνες θα εξοικονομούσαμε την ποσότητα του νερού που χρειάζεται για να φτιαχτεί ένα burger, περίπου 3000 λίτρα νερού. Ενώ για ένα κιλό μοσχάρι χρειάζονται 2000 λίτρα νερού. Και αν λάβουμε υπόψη μας ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός πλησιάζει τα 9 δισεκατομμύρια μέχρι το 2050, μια διατροφή πλούσια σε κρέας και σε γαλακτοκομικά δεν είναι βιώσιμη

Το κρέας του σωλήνα ίσως είναι η λύση στο μέλλον για να μειωθεί η κατανάλωση κρέατος, αλλά ταυτόχρονα οι κρεατοφάγοι να μην καταλάβουν τη διαφορά. Πώς θα συμβεί αυτό; Οι επιστήμονες εξετάζουν τη δημιουργία ενός burger όπου το μπιφτέκι θα είναι φτιαγμένο αποκλειστικά από φυτά, αλλά θα έχει την ίδια γεύση και μυρωδιά με ένα κανονικό. Τα συστατικά του είναι πρωτεΐνη από το σιτάρι, που χαρίζει τη χαρακτηριστική υφή που έχει το μπιφτέκι και πρωτεΐνη πατάτας, η οποία το κρατάει ζουμερό κατά το μαγείρεμα.

Μπορεί να μας φαίνονται περίεργα όλα αυτά, παρόλα αυτά αναμένουμε το αποτέλεσμα, αφού ακόμα και ο ΟΗΕ προτρέπει σε παγκόσμιο κίνημα διατροφής χωρίς κρέας και γαλακτοκομικά.

 



Tags: ΔΙΑΤΡΟΦΗ| ΕΠΙΣΤΗΜΗ| ΜΕΛΛΟΝ| BURGER




MORE FOR YOU