Προσοχή σε σούσι, σασίμι και άλλα ωμά ψαρικά – ελλοχεύουν λοιμώξεις

Η κατανάλωση ωμών ψαρικών είναι πλέον πολύ δημοφιλής, αλλά κάποιες φορές μπορεί να γίνει επικίνδυνη. Πόσο πρέπει να ανησυχούν οι λάτρεις του σούσι και του σασίμι;

Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018 Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018

Ο έντρομος ασθενής, που εμφανίστηκε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών σε ένα νοσοκομείο της Καλιφόρνιας με μια μια πλαστική σακούλα στο χέρι, δεν πέθανε. Αυτό, όμως, είναι το μοναδικό ευχάριστο στοιχείο της ιστορίας, που περιγράφει σε ένα ιατρικό podcast, ο  δρ Κένι Μπαν. Μέσα στην σακούλα, είχε φέρει μια ταινία (παράσιτο) τυλιγμένη γύρω από τον κύλινδρο ενός ρολού τουαλέτας. Οταν ο γιατρός την άπλωσε στο πάτωμα του νοσοκομείου και τη μέτρησε, διαπίστωσε ότι το μήκος της ήταν 1,7μ.

Ο ασθενής είχε δυνατούς κοιλιακούς πόνους. Όπως είπε στον γιατρό, κατά τη διάρκεια ενός διαρροϊκού επεισοδίου με αίμα σκέφτηκε ότι πεθαίνει: «Κοιτάζω προς τα κάτω και βλέπω ένα κομμάτι έντερο να κρέμεται απ’ έξω». Φρικαρισμένος, το αρπάζει, αρχίζει να το τραβάει και αυτό το πράγμα συνεχίζει να βγαίνει. Και ξαφνικά αυτό  αρχίζει να κινείται. Ο Μπαν αναφέρει ότι το παράσιτο οφειλόταν πιθανότατα στο γεγονός ότι ο ασθενής έτρωγε καθημερινά σολομό σασίμι.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέαTags: ΨΑΡΙ| ΣΟΥΣΙ
MORE FOR YOU