Μουσείο για σέλφι ανοίγει στο Λος Άντζελες

Αν θεωρείς ότι οι σέλφι ανήκουν στα σημεία των ματαιόδοξων καιρών που ζούμε, μπορεί να μην έχεις εντελώς άδικο, αλλά μάλλον στο εξής πρέπει να το ξανασκεφτείς.

Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018 Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018

Ένα νέο διαδραστικό μουσείο, το Μουσείο των Σέλφι (Μuseum of Selfies) ανοίγει αυτόν τον Απρίλιο στο Λος Άντζελες και είναι αφιερωμένο στην τέχνη της αυτοπροσωπογραφίας.

Το μουσείο θα καταγράψει τα 40.000 χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από την πρώτη αυτοπροσωπογραφία, όπως και το «φαινόμενο της σέλφι» στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης - κατά την οποία καθημερινά δημοσιεύονται περισσότερες από 2,4 εκατομμύρια σέλφι.

Παράλληλα, υπόσχεται να αλλάξει τον τρόπο θέασης και αντιμετώπισης της εν λόγω τάσης, μέσω της μελέτης αυτοπροσωπογραφιών από την εποχή των πορτρέτων των προϊστορικών σπηλαίων μέχρι τη σημερινή εποχή των θανάτων που συνδέονται με αυτές.

Η απορία του γιατί οι άνθρωποι αισθάνονται την ανάγκη να αναπαράγουν εικόνες του εαυτού τους ήταν αρκετή για να δώσει το κίνητρο στον σχεδιαστή δωματίων απόδρασης Τόμι Χόντον και στον σεναριογράφο-ηθοποιό Ταΐρ Μαμέντοφ να δημιουργήσουν το μουσείο. Βέβαια, ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο όταν έμαθαν ότι περισσότεροι άνθρωποι βγάζουν σέλφι με τη Μόνα Λίζα του Λεονάρντο ντα Βίντσι στο Λούβρο, από εκείνους βγάζουν φωτογραφία το έργο τέχνης σκέτο.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέαTags: ΜΟΥΣΕΙΟ| ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ| SELFIE
MORE FOR YOU