Παγκόσμια Ημέρα Nutella - H ιστορία πίσω από το σνακ-φαινόμενο

Σήμερα γιορτάζεται το αγαπημένο σοκολατένιο σνακ όλων μας

Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2018 Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2018

Μπορεί να μην είναι αναγνωρισμένη Παγκόσμια Ημέρα από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), η σημερινή ημέρα πάντως είναι η Παγκόσμια Ημέρα Nutella. Μία γευστική απόλαυση που ξεκίνησε για να επιλύσει ένα δύσκολο πρόβλημα: την έλλειψη των προμηθειών κακάο μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Pietro Ferrero, ένας ζαχαροπλάστης από το Πιεμόντε της Ιταλίας, δημιούργησε ευφυώς μια γλυκιά κρέμα από φουντούκια, ζάχαρη και ελάχιστη μόνο ποσότητα από το σπάνιο κακάο. Της έδωσε σχήμα καρβελιού, το οποίο μπορούσε να κοπεί και να σερβιριστεί πάνω σε ψωμί, και την ονόμασε «Giandujot» από ένα διάσημο τοπικό καρναβαλικό χαρακτήρα εκείνης της εποχής. Στις 14 Μαΐου του 1946, ιδρύθηκε επισήμως η εταιρεία Ferrero. Το 1964 ο γιος του Pietro Ferrero, Michele, έβαλε σε εφαρμογή την καινοτόμο ιδιοφυΐα του και με τη μέθοδο δοκιμής και λάθους, βελτίωσε τη συνταγή και δημιούργησε το πρώτο βαζάκι της νέας πραλίνας φουντουκιού και κακάο το οποίο, ωστόσο, δεν είχε ακόμα όνομα. Έτσι, έβαλε μπρος και πάλι τη δημιουργικότητά του και σκέφθηκε την τέλεια λύση για την πιο διάσημη κρέμα του κόσμου, η Nutella.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέαTags: NUTELLA| ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ NUTELLA| ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ NUTELLA
MORE FOR YOU