Στο Διάστημα ο Falcon Heavy του (κυρίου Tesla) Elon Musk

Η SpaceX έγραψε ιστορία με αυτή την εκτόξευση του ισχυρότερου πυραύλου που έχουμε δει μετά τον Saturn V, ξεκινώντας το παρθενικό του ταξίδι με προορισμό τον πλανήτη Aρη. Μεταφέρει μάλιστα ένα ολόκληρο αυτοκίνητο

Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2018 Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2018

Πρόκειται για μια μεγάλη στιγμή στην ιστορία της SpaceX, του ιδιοκτήτη και της Tesla Ελον Μασκ: η πρώτη εκτόξευση του πανίσχυρου πυραύλου Falcon Heavy από το Pad 39A στο Kennedy Space Center της Φλόριντα -το ίδιο είχε χρησιμοποιηθεί το 1969 για την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη- έγινε την Τρίτη.

Ο πύραυλος έχει ύψος 70 μέτρα και 27 κινητήρες και θα παραμείνει σε τροχιά γύρω από τον Aρη για… ένα δισεκατομμύριο χρόνια. Ο Falcon Heavy θεωρείται ένας από τους ισχυρότερους που έχουν κατασκευαστεί ποτέ στην Ιστορία, λόγω των τριών προωθητικών πυραύλων Falcon 9 που του δίνουν τη δυνατότητα να κουβαλήσει 63,5 τόνους φορτίου έξω από την ατμόσφαιρα της Γης. Εξυπακούεται ότι και σε αυτήν την περίπτωση ο στόχος ήταν να μπορεί να επαναπροσεδαφιστεί κατά τμήματα για να μειωθεί δραματικά το κόστος αυτών των αποστολών. Η SpaceX αναφέρει ότι οι 2 από τους 3 προωθητικούς πυραύλους Falcon 9 του Falcon Heavy έχουν χρησιμοποιηθεί ξανά στο παρελθόν, ενώ ο τρίτος αποτελεί custom κατασκευή.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.Tags: ELON MUSK| SPACEX| TESLA| FALCON HEAVY| ΠΥΡΑΥΛΟΣ
MORE FOR YOU