Η νέα κανονικότητα των ΗΠΑ: Σφαγές στα σχολεία

Το αιματοκύλισμα στο λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας ανέδειξε και πάλι τις ευθύνες των πολιτικών –και ιδίως του Ντόναλντ Τραμπ– απέναντι σε αυτήν την επιδημία: 219 πυροβολισμοί σε σχολεία από το 2013, 19 μέσα στο 2018. Αλλά αρνούνται να ελέγξουν τ

Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018 Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018
www.visualhellas.gr

Είναι η νέα κανονικότητα; H σφαγή στο λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, βύθισε την αμερικανική κοινή γνώμη και πάλι σε μια βαθιά περισυλλογή. Τι διάολο συμβαίνει; 12 μαθητές και άλλοι πέντε μεγάλοι σκοτώθηκαν από τα πυρά του Νικολάς Κρουζ που εισέβαλε στο σχολείο αρματωμένος για να σκορπίσει τον θάνατο.

«Πουθενά αλλού δεν συμβαίνει αυτό πέρα από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής», είπε, διακόπτοντας τη συνεδρίαση στη Γερουσία, ο Κρις Μέρφι, γερουσιαστής από το Κονέκτικατ που το 2012 είχε συγκλονιστεί από τη σφαγή στο νηπιαγωγείο του Σάντι Χουκ.

Ο συγκεκριμένος γερουσιαστής παρατήρησε ότι εφέτος έχουν ήδη καταγραφεί 19 πυροβολισμοί σε σχολεία. «Και ακόμα δεν φτάσαμε στον Μάρτιο» συμπλήρωσε. «Είναι από σύμπτωση; Από κακή τύχη; Ή από το γεγονός ότι εμείς ως υπεύθυνοι δεν κάνουμε τίποτα; Ως γονιό με τρομάζει μέχρι θανάτου ότι αυτό το Σώμα δεν παίρνει στα σοβαρά την ασφάλεια των παιδιών μου».

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 Tags: ΜΑΚΕΛΕΙΟ| ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΠΑ| ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ
MORE FOR YOU