Τι συμβαίνει με την αφρικανική σκόνη;

Όλα όσα πρέπει να προσέξουμε

The Jennettes
THE JENNETTES Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018
Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018
instagram.com/_alexxen

Σκόνη από την Αφρική αναμένεται να κατακλύσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, την Κυριακή 25 Μαρτίου. Μπορεί οι βορειοδυτικοί άνεμοι που επικρατούσαν από χθες το πρωί να την περιόρισαν στην Κύπρο, όμως οι καιρικές συνθήκες την ημέρα της εθνικής μας εορτής θα ευνοήσουν για μία ακόμη φορά τη μεταφορά της, χωρίς να αποκλείονται λασποβροχές.

Το φαινόμενο, σύμφωνα με το μετεωρολόγο Θεόδωρο Κολυδά, θα διαρκέσει μία ημέρα. Εξήγησε ότι οι περισσότερες περιπτώσεις μεταφοράς σκόνης από τη Σαχάρα, παρατηρούνται συνήθως τους ανοιξιάτικους μήνες. Αυτό οφείλεται στο συνδυασμό των ατμοσφαιρικών συστημάτων που επικρατούν αυτή την εποχή στο Μαρόκο, την Αλγερία, την Τυνησία, τη Λιβύη και τη Μεσόγειο.

Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, παρατηρούνται 5-6 τέτοια φαινόμενα, που συνήθως δεν κρατούν περισσότερο από μία με δύο ημέρες. Η μεγαλύτερη καταγραφή που έχει γίνει ποτέ, όμως, ήταν τέσσερις ημέρες.

Γενικότερα, καλό θα είναι όσοι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα να περιορίσουν την έντονη σωματική άσκηση, ιδιαίτερα αν αυτή πραγματοποιείται σε εξωτερικούς χώρους. Το ίδιο ισχύει και για τα άτομα άνω των 65, ενώ εκείνοι που υποφέρουν από άσθμα, ίσως χρειαστούν περισσότερες εισπνοές του ανακουφιστικού φαρμάκου.

Το καλό είναι, ότι μέχρι τη Δευτέρα η ατμόσφαιρα θα έχει καθαρίσει, και θα μπορούμε και πάλι να απολαύσουμε την ωραιότερη εποχή του χρόνου.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 


Tags: ΚΑΙΡΟΣ| ΣΚΟΝΗ| ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΚΟΝΗ
MORE FOR YOU