Θαύμα: Η Αφροδίτη της Μήλου απέκτησε… χέρια

Με τίτλο #bodycantwait, η σχετική εκστρατεία ευαισθητοποίησης άρχισε το 2015 και οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν και σε άλλα γλυπτά, στα πάρκα του Παρισιού.

Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018 Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018

Η Αφροδίτη της Μήλου είναι το πασίγνωστο μαρμάρινο γλυπτό, του τέλους ελληνιστικής – αρχών ρωμαϊκής εποχής (περί το 150 – 50 π.Χ.), το οποίο βρέθηκε, την άνοιξη του 1820, σε αγροτική περιοχή της Μήλου. Το άγαλμα ήταν σε περισσότερα από έξι, χωριστά κομμάτια και κατέληξε -έναν χρόνο αργότερα- στο Μουσείο του Λούβρου, όπου και εκτίθεται μέχρι σήμερα.Η Αφροδίτη της Μήλου θεωρείται καταπληκτικό έργο της ελληνιστικής τέχνης, το οποίο συνδυάζει αρμονικά τη γυναικεία ομορφιά και θηλυκότητα. Ακόμα και χωρίς να έχει, πια, χέρια.

Με βάση αυτόν τον συμβολισμό, μια μη κυβερνητική οργάνωση, η Handicap International, προσέθεσε προσθετικά μέλη -3D εκτύπωσης- στην Αφροδίτη. Οχι, όμως στο άγαλμα το οποίο εκτίθεται στο μουσείο, αλλά μέσα σε σταθμό του παρισινού μετρό, σε ένα αντίγραφο του γλυπτού.Μάλιστα, στο πλαίσιο της καμπάνιας με τίτλο #bodycantwait, η διεθνής μη κυβερνητική οργάνωση τοποθέτησε προσθετικά μέλη και σε αρκετά αγάλματα της γαλλικής πρωτεύουσας. Στόχος της είναι να προσελκύσει την προσοχή και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για τους, περίπου, 100 εκατομμύρια συνανθρώπους μας σε όλον τον κόσμο, οι οποίοι χρειάζονται ορθοπεδικές συσκευές και, βασικά, προσθετικά μέλη, προκειμένου να συνεχίσουν τη ζωή τους.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.Tags: ΤΕΧΝΗ| ΑΓΑΛΜΑ| ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ| ΜΑΡΜΑΡΙΝΟ ΓΛΥΠΤΟ
MORE FOR YOU