Πώς να βάψετε τα τέλεια πασχαλινά αυγά

Tips για να πετύχετε το τέλειο κόκκινο

The Jennettes
THE JENNETTES Τετάρτη, 4 Απριλίου 2018
Τετάρτη, 4 Απριλίου 2018
Photo by JESHOOTS.COM on Unsplash

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τη Μεγάλη Πέμπτη βάφουμε τα πασχαλινά αυγά. Θέλουμε να είναι όλα έτοιμα για την κυριακάτικη μάχη τσουγκρίσματος, προσπαθώντας να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες. Κόκκινα, κίτρινα ή μπλε, ο στόχος για αυτή τη χρονιά θα είναι να πετύχουμε το πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Το βασικό που θα πρέπει να προσέξουμε, είναι η επιλογή των αυγών. Καλό θα είναι να διαλέξουμε τα πιο φρέσκα, μεγάλα και γερά. Αφού τα ξεπλύνουμε καλά με κρύο νερό, μπορούμε να τα σκουπίσουμε με ένα χαρτί με λίγο ξύδι – με αυτόν τον τρόπο, δε θα έχουν επάνω τους σημάδια και η βαφή θα εφαρμοστεί ομοιόμορφα.

Στη συνέχεια, έρχεται το βράσιμο. Καλό θα είναι να τα έχουμε βγάλει από το ψυγείο την προηγούμενη μέρα για να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Στρώνουμε μία μαλακή πετσέτα στην κατσαρόλα, τη γεμίζουμε με κρύο νερό και βάζουμε μία μόνο στρώση αυγών. Τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά περίπου.

Συνήθως επιλέγουμε μία βαφή εμπορίου, οπότε ακολουθούμε κατά γράμμα τις οδηγίες στη συσκευασία. Αφού τελειώσουμε, τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν και, για το γυάλισμα, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο αντί για το γυαλιστικό  που περιέχει το κουτί.

Τα αυγά μας είναι πανέτοιμα!

 

Gallery: Δείτε επίσης 12 ιδέες για πανεύκολη πασχαλινή διακόσμηση στο σπίτι

12 photos

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

 

 Tags: ΠΑΣΧΑ| ΒΑΦΗ ΜΑΛΛΙΩΝ| ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΥΓΑ
MORE FOR YOU