Τι θα συμβεί στις πληροφορίες σας, αν διαγράψετε το Facebook

Σκέφτεστε να αποχαιρετήσετε για πάντα το Facebook; Δείτε τι πρέπει να ξέρετε

Αφροδίτη Σακκά
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΑΚΚΑ Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018
Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018

Αν έχετε σκεφτεί ποτέ να διαγράψετε το Facebook σας, ενδεχομένως να σας έχει απασχολήσει το τι θα συμβεί στις πληροφορίες του προφίλ σας όταν το διαγράψετε. 

Διαβάστε εδώ: Πώς θα ξέρετε αν διέρρευσαν τα προσωπικά σας δεδομένα μέσω του Facebook

 

Υπάρχει, βέβαια, μία σημαντική απόφαση που πρέπει να παρθεί πριν προχωρήσουμε -και αυτή είναι μεταξύ του να απενεργοποιήσετε και να διαγράψετε το Facebook. Όπως θα καταλάβατε από τις ίδιες τις λέξεις, η απενεργοποίηση είναι μία λιγότερο μόνιμη λύση αφού το Facebook κρύβει απλά τον λογαριασμό σας, αλλά όλες οι πληροφορίες σας παραμένουν στους σέρβερ τους σε περίπτωση που θέλετε να ενεργοποιήσετε ξανά τον λογαριασμό σας.

Όσο διατηρείτε έναν λογαριασμό στο Facebook, η εταιρεία συνεχίζει να συγκεντρώνει πληροφορίες για εσάς, συμπεριλαμβανομένων των βασικών λεπτομερειών του λογαριασμού σας, λεπτομέρειες για τις φωτογραφίες σας και τις φωτογραφίες σας που έχουν ανεβάσει άλλοι χρήστες, δίκτυα και συνδέσεις, πληροφορίες πληρωμών και συσκευών και πληροφορίες από τρίτους συνεργάτες και διαφημιστές, σύμφωνα με την πολιτική δεδομένων του Facebook.

Αν διαγράψετε εντελώς τον λογαριασμό σας, το Facebook σημειώνει πως δεν θα μπορείτε να έχετε ξανά πρόσβαση -τουλάχιστον όχι μετά από μία χρονική περίοδο κατά τη διάρκεια της οποίας το αίτημά σας για ακύρωση θα ακυρωθεί αν δεν μπορέσετε να αντισταθείτε στο να ξανασυνδεθείτε στον λογαριασμό σας. Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με το Κέντρο Βοήθειας του Facebook, μπορεί να χρειαστούν μέχρι και 90 μέρες για το site να διαγράψει εντελώς τις πληροφορίες σας που βρίσκονται συγκεντρωμένες στα εφεδρικά τους συστήματα. Μετά από αυτές τις 90 μέρες, βέβαια, τα ίχνη της πρών ζωής σας στο Facebook θα συνεχίσουν να ζουν, χάρη στην αλληλεπίδρασή σας με άλλα μέλη του Facebook όσο είχατε ακόμα το προφίλ στο Facebook. Σύμφωνα με το Κέντρο Βοήθειας, συγκεκριμένα είδη πληροφοριών των χρηστών -όπως τα αρχεία σας στο Messenger- δεν είναι ακριβώς συνδεδεμένα με τον λογαριασμό σας και οι φίλοι σας θα μπορούν ακόμα να βρουν συζητήσεις που είχατε κάνει σε μηνύματα, παρ' ότι εσείς δεν θα υπάρχετε πια στο σύμπαν του Facebook.

Υπάρχει μία τελευταία σημείωση στο Κέντρο Βοήθειας του Facebook που αναφέρει τι θα συμβεί στα δεδομένα σας όταν διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Facebook. Γράφει πως "αντίγραφα από συγκεκριμένο υλικό (παράδειγμα: αρχεία καταγραφής) μπορεί να παραμείνουν στη βάση δεδομένων μας αλλά είναι αποσυνδεδεμένα από προσωπικά αναγνωριστικά στοιχεία." Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειώσουμε πως ανεξάρτητα με το τι πληροφορίες κρατούν, το Facebook θα καταστρέψει οποιαδήποτε σύνδεση με αυτές τις πληροφορίες και εσάς ως άτομο. Με μερικές μικρές εξαιρέσεις, φαίνεται πως το Facebook καθαρίζει το σύστημά του από τη σύνδεσή σας με τα δεδομένα που είχαν παλιά τη στιγμή που θα αποφασίσετε να το αποχαιρετίσετε για πάντα.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα



Tags: FACEBOOK| ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ| ΔΕΔΟΜΕΝΑ| ΔΙΑΓΡΑΦΗ FACEBOOK




MORE FOR YOU