Το σεξουαλικό σκάνδαλο που απειλεί το Nobel Λογοτεχνίας

Ενας διάσημος σουηδός φωτογράφος κατηγορείται ότι παρενόχλησε σεξουαλικά 18 γυναίκες - ανάμεσα τους και η πριγκίπισσα Βικτόρια

Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018 Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018
www.visualhellas.gr

Μια ημέρα, πριν από χρόνια, αξιωματούχοι του βασιλικού οίκου της Σουηδίας ζήτησαν, ή μάλλον απαίτησαν, από τη Σουηδική Ακαδημία που απονέμει το βραβείο Νομπέλ για τη Λογοτεχνία, να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε ένας συγκεκριμένος άνδρας να μη βρεθεί ούτε στιγμή μόνος του, στον ίδιο χώρο, με την πριγκίπισσα Βικτόρια, τη διάδοχο του σουηδικού θρόνου.

Γιατί ο άνδρας αυτός –αποκάλυψαν αυτές τις ημέρες στα σουηδικά ΜΜΕ αυτόπτες μάρτυρες– φέρεται να παρενόχλησε σεξουαλικά την πριγκίπισσα κατά τη διάρκεια μιας τελετής σε μια βίλα ιδιοκτησίας της Σουηδικής Ακαδημίας. Σύμφωνα με έναν άλλον μάρτυρα, ένας βοηθός της Βικτόριας έσπευσε, μάλιστα, να φροντίσει ώστε να απαλλαγεί από την προσβλητική και επιθετική συμπεριφορά του εν λόγω ανδρός. Ο οποίος, όμως, δεν ήταν κάποιος παρείσακτος, άλλα ένα πρόσωπο διάσημο στη Σουηδία, αποδέκτης χρηματοδοτήσεων από την Ακαδημία, αλλά και σύζυγος ενός από τα ορκωτά και ισόβια μέλη της επιτροπής που απονέμει κάθε χρόνο το πολυπόθητο βραβείο.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.Tags: ΣΚΑΝΔΑΛΑ| NOBEL| ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ VICTORIA ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ
MORE FOR YOU