Τα (πολλά) ρηχά πιάτα είναι ξεπερασμένα, ζήτω τo μπολ

Οι καλεσμένοι στο γάμο της Μέγκαν και του Χάρι θα απολαύσουν, στα όρθια, εδέσματα σε μπολάκια, σύμφωνα με τη νέα τρέλα των foodies: το μπολ αντικαθιστά τα πολλά πιάτα. Καθόλου τυχαίο, υπάρχει και επιστημονική εξήγηση

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018 Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018
Photo by Brenda Godinez on Unsplash

Ενα μπολ γεμάτο μέχρι τα χείλη με πολύχρωμες τροφές είναι, προφανώς, εξαιρετικά φωτογενές, αισθητικά λοιπόν δεν τίθεται θέμα. Είναι εύκολο να κατανοήσει κανείς την καινούργια τρέλα του Instagram, αλλά και τη μόδα που θέλει να τρώμε το φαγητό μας σε μπολάκια.

Εχει και όνομα η νέα διατροφική τάση: «σαλάτες» ονομάζουμε εμείς αυτό που διεθνώς λέγεται «power bowl» και «μπολ του Βούδα», και όπως μπορείτε με άνεση να υποθέσετε ξεκίνησε από τους χορτοφάγους.

 

Η «απόλαυση του Βούδα» (ή «Λουοχάν ζάι», που σημαίνει «το χορτοφαγικό πιάτο του ασκητή») είναι ένα πιάτο δημοφιλές στους βουδιστές μοναχούς,  αλλά και ένα από τα πιο διαδεδομένα χορτοφαγικά πιάτα, που σερβίρεται στα περισσότερα κινέζικα εστιατόρια, εντός και εκτός της Κίνας.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέαTags: ΔΙΑΤΡΟΦΗ| INSTAGRAM| ΦΑΓΗΤΟ| ΜΠΟΛ| ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ TREND| DIET TRENDS
MORE FOR YOU