Οι Ελληνίδες που «τάραξαν» τις Κάννες

Το Breaking Through The Lens είναι μία πρωτοβουλία σκηνοθετριών δίπλα στις επισημότητες του λαμπερού Φεστιβάλ, η οποία φιλοδοξεί να καταστεί ετήσιο event

Σάββατο, 26 Μαΐου 2018 Σάββατο, 26 Μαΐου 2018
www.instagram.com/elpidou

Είναι θέμα μόνον το #metoo στον κινηματογράφο ή μήπως το σημαντικότερο, πέρα από σεξουαλικές παρενοχλήσεις και υπερβολές ή μη, είναι οι ίσες ευκαιρίες; Μια Ελληνίδα, που δουλεύει κυρίως στη Βρετανία (εκεί έδειξε πρόσφατα, στο Εδιμβούργο πρώτα και στο Λονδίνο έπειτα, τον «Στεγόσαυρό» της, μια παράσταση με άξονα την νευρική ανορεξία), η ηθοποιός Ελπίδα Σταθάτου, μαζί με την Seen Films Production, πρόεδρος της όποιας είναι η επίσης Ελληνίδα, πολυβραβευμένη σκηνοθέτις Δάφνη Σμον, αποφάσισαν να δράσουν. Και μάλιστα δίπλα στα… κόκκινα χαλιά του λαμπερού Φεστιβάλ των Καννών. Και ενώ τα φλας άστραφταν σε γυναικεία πρόσωπα. Πρόσωπα δημιουργών του σινεμά, τις οποίες κυρίως αφορούν οι ίσες ευκαιρίες.

«Η ιδέα μας ξεκίνησε πριν λίγους μήνες όταν διαβάζαμε όλα τα άρθρα και τις συνεντεύξεις που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό σε σχέση με τις γυναίκες στον χώρο του κινηματογράφου» εξηγεί στο Protagon η Ελπίδα Σταθάτου για τη δράση της «Breaking Through The Lens», που «έγραψε» στον απόηχο του Φεστιβάλ των Καννών. Με 15 άλλοτε νικήτριες των βρετανικών κινηματογραφικών βραβείων ΒAFTA, αλλά και του Φεστιβάλ Καννών, στην πρώτη γραμμή, μαζί τους.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.Tags: ΕΛΛΑΔΑ| ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΝΩΝ 2018| BREAKING THROUGH THE LENS
MORE FOR YOU