Καρδίτσα: Μαγευτική φύση και αυθεντική παράδοση συναντιούνται μοναδικά

Ο ιδανικός προορισμός για να εξερευνήσετε αλλά και να χαλαρώσετε.

Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016 Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της φύσης, της εξερεύνησης αλλά και της αυθεντικής παράδοσης, η περιοχή της Καρδίτσας προσφέρει ένα ψηφιδωτό εμπειριών για όλα τα γούστα.  Με μια ανεπανάληπτη φυσική ομορφιά, εξαιρετική τοπική κουζίνα, υποδομή για αναρίθμητες δραστηριότητες αλλά και άμεση πρόσβαση σε ιστορικά αξιοθέατα, θα σας δημιουργήσει σίγουρα αξέχαστες αναμνήσεις.

Ο παράδεισος του ποδηλάτη

Μόλις 10 χιλιόμετρα μακριά από τους πρόποδες της Πίνδου, η Καρδίτσα σηματοδοτεί το δυτικό άκρο του Θεσσαλικού κάμπου και είναι γνωστή ως «το Άμστερνταμ της Ελλάδας». Το ποδήλατο θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητάς της αφού ιστορικά θεωρείται το «επίσημο» μέσο μετακίνησης για όλους τους κατοίκους. Εκμεταλλευτείτε το ανεπτυγμένο δίκτυο πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων της πόλης και εξερευνήστε την ευχάριστα με το δικό σας ποδήλατο, νοικιάζοντάς το εύκολα σε έναν από τους δημοτικούς σταθμούς αυτόματης μίσθωσης. Με ένα ποδήλατο θα φτάσετε παντού, ακόμα και στα αξιοθέατα λίγο έξω από την πόλη όπως το δάσος της Παπαράντζας, ή αλλιώς «Χίλια Δέντρα», έναν καταπράσινο τόπο αναψυχής από τα Οθωμανικά χρόνια που παραμένει δημοφιλής.

Ιστορία, αρχιτεκτονική και ένας κήπος με παγώνια

Παρότι αποτελεί τη νεότερη πόλη της Θεσσαλίας, η Καρδίτσα μας μεταφέρει ατμοσφαιρικά στο παρελθόν της μέσα από τα παραδοσιακά αρχοντικά της οδού Βάλβη, που καταλήγει στο επιβλητικό κτίριο της Δημοτικής Αγοράς: μια μοναδική αρχιτεκτονική κληρονομιά του 19ου αιώνα, που σήμερα φιλοξενεί διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και ένα εμπορικό κέντρο. Δύο νεοκλασικά κτίρια που αξίζουν επίσης την επίσκεψή σας είναι το Παλλάς, στην Κεντρική πλατεία, και το ξενοδοχείο Άρνη, χτισμένο στο χαρακτηριστικό γαλλικό στιλ του 1920. Κάντε μια χαλαρωτική βόλτα στο άλσος του Παυσιλύπου, ανάμεσα στα παγώνια που ζουν εκεί ελεύθερα, και στη συνέχεια επιστρέψτε στην πόλη για να ταξιδέψετε στην ιστορία και την τέχνη μέσα από το Αρχαιολογικό Μουσείο, τη Δημοτική Πινακοθήκη και το Δημοτικό Λαογραφικό Μουσείο Σακελλαρίου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Discovergreece.com

Ανακαλύψτε και άλλα πανέμορφα μέρη της Ελλάδας για τις χειμερινές σας διακοπές:

Χριστούγεννα στην Ελλάδα

Λίμνη Πλαστήρα: Ένα θαύμα στη Θεσσαλία

Ναύπακτος: Η παραθαλάσσια καστροπολιτεία

Ελάτη– Περτούλι: Ο μυστικός «παράδεισος» της Θεσσαλίας

 Tags: ΤΑΞΙΔΙΑ| ΔΙΑΚΟΠΕΣ
MORE FOR YOU