Φολέγανδρος: Η εναλλακτική των Κυκλάδων

Εντυπωσιάζει με την ομορφιά της, γοητεύει με τους ήρεμους ρυθμούς της.

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017 Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

Λίγα χρόνια πριν ήταν ένα καλά κρυμμένο μυστικό στην καρδιά του Αιγαίου. Το μοιράζονταν λίγοι. Σήμερα όσοι την επιλέγουν σταθερά ως προορισμό, και είναι πλέον πολλοί, προσπαθούν να μην τη διαφημίσουν. Το νησί με την ανόθευτη ομορφιά και τους χαλαρούς ρυθμούς θα σας κάνει έναν από αυτούς. Οι πλατείες με τα τραπεζάκια πλάι στις παλιές εκκλησίες, ο κάθετος βράχος πάνω στον οποίο ισορροπεί η Χώρα, τα ρακόμελα και η αίσθηση της παρέας, όταν θα τραγουδάτε μαζί με όλους τους άλλους στα πεζούλια των μπαρ, τα σπιτάκια με τα πολύχρωμα πορτοπαράθυρα, οι παραλίες με τα απίθανα νερά, όλα θα σας κάνουν πιστό φίλο και θεματοφύλακα της ομορφιάς της. Καλωσήλθατε στη Φολέγανδρο!

ΠΑξίζει να δείτε στη Φολέγανδρο
 
Μια Χώρα στο χείλος του γκρεμού 
Κτισμένη κατά το ήμισυ μέσα στο κάστρο, στο χείλος του απόκρημνου γκρεμού, η Χώρα της Φολεγάνδρου, μια από τις πιο όμορφες και καλοδιατηρημένες στο Αιγαίο, πλανεύει. Από το στηθαίο στην πλατεία της Πούντας η θέα στο χάος κόβει την ανάσα. Περπατώντας στην πλατεία Ντούναβη, στην Πιάτσα, στην πλατεία Μαράκι, ακουμπώντας τους ασπρισμένους τοίχους των κυκλαδίτικων σπιτιών και των παλιών εκκλησιών, δοκιμάζοντας τα παραδοσιακά ζυμαρικά που τα λένε ματσάτα και τη μαγειρεμένη κάπαρη, γίνεται κανείς, αμέσως, μέρος αυτού του θαυμαστού μικρόκοσμου.
Το κάστρο της Φολεγάνδρου 
Στη στεγασμένη δίοδο του κάστρου, το Μεγάλο Σκιάδι, κρεμόταν άλλοτε η καμπάνα που χτύπαγε κάθε βράδυ, για να κλείσουν οι σιδερόπορτες. Σαν φτιαγμένα από λευκή πλαστελίνη, τα σπιτάκια της Κάτω Ρούγας έχουν πλαστικότητα απίστευτη. Και χρώμα μοναδικό. Θαυμάστε τα καθισμένοι στα ασβεστωμένα πλατύσκαλα και ύστερα περπατήστε μέχρι το κατώφλι της Παντάνασσας. Η θέα από εδώ φτάνει μέχρι τη Μήλο, τη Σίφνο, την Κίμωλο.
Διαβάστε τη συνέχεια  Discovergreece.com.
 
6 photos

 


Tags: ΤΑΞΙΔΙ| ΠΑΣΧΑ| ΔΙΑΚΟΠΕΣ| ΝΗΣΙΑ| ΚΥΚΛΑΔΕΣ| ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ
MORE FOR YOU