Πάσχα στην Αθήνα

Οι πιο ωραίες εκκλησίες για να κάνεις Ανάσταση.

Τίνα Σβίγκου
ΤΙΝΑ ΣΒΙΓΚΟΥ Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017
Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

Πολλοί είναι οι Αθηναίοι που επιλέγουν να γιορτάσουν το Πάσχα, την πιο κατανυκτική γιορτή του Χριστιανισμού, στις εκκλησίες της πόλης τους.

Οι ναοί της Αθήνας δεν στερούνται τίποτα σε γραφικότητα από αυτές των Ελληνικών χωριών και οι περισσότεροι από αυτούς έχουν ιστορία πολλών ετών, αποτελώντας ταυτόχρονα αρχιτεκτονικά στολίδια της πόλης.

Άγιος Γεώργιος, στον Λυκαβηττό
Λίγα μόλις μέτρα από το μετρό του Ευαγγελισμού, βρίσκεται το γραφικό εξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Η ανάβαση στον πλακόστρωτο δρόμο αποτελεί κομμάτι του τελετουργικού, καθώς για λίγα λεπτά η ανωνυμία της μεγαλούπολης καταρρίπτεται και όλοι, κρατώντας τις λαμπάδες τους στο χέρι, γίνονται μια ενιαία πομπή με κοινό στόχο τη μετάδοση του αναστάσιμου μηνύματος.

Κατάλευκος, λες και ξεπήδησε από κάποιο αιγαιοπελαγίτικο νησί, ο Άγιος Γεώργιος προσφέρει μια  φαντασμαγορική εμπειρία με τα δεκάδες πυροτεχνήματα να βάφουν τον ουρανό κόκκινο και θέα όλη την Αθήνα.

Άγιος Γεώργιος, στην πλατεία Καρύτση
Στο κέντρο της πολυσύχναστης, ήδη από τη δεκαετία του ’50, πλατείας του Αγίου Γεωργίου βρίσκεται η ομώνυμη εκκλησία.  Αξίζει να την επισκεφθείς  τη Μεγάλη Παρασκευή,  καθώς έχει μια από τις καλύτερες περιφορές επιταφίου στην πόλη. Ο Επιτάφιος συνοδεύεται από άγημα του ελληνικού ναυτικού, ενώ η τετράφωνη χορωδία του Θεμιστοκλή Πολυκράτη, που μετρά 127 χρόνια ζωής και άρρηκτης σχέσης με το συγκεκριμένο ναό, θα σας μυήσει με έναν ξεχωριστό τρόπο στους ύμνους της Εβδομάδας των Παθών και θα σας συγκινήσει.

6 photos

Διαβάστε τη συνέχεια  Discovergreece.com.Tags: ΤΑΞΙΔΙ| ΠΑΣΧΑ| ΑΘΗΝΑ| ΕΚΚΛΗΣΙΑ| ΑΝΑΣΤΑΣΗ| ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ| ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
MORE FOR YOU