Αυτή είναι η φθηνότερη πόλη για να ταξιδέψετε το 2018

Αν σχεδιάζετε ανοιξιάτικο mini break, είστε στο σωστό μέρος

Αφροδίτη Σακκά
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΑΚΚΑ Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018
Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018

Αν σχεδιάζετε ένα ταξίδι με μικρό budget αυτή την άνοιξη, τότε είστε στο σωστό μέρος. H Kρακοβία ονομάστηκε η πιο φθηνή πόλη για διακοπές σύμφωνα με το ετήσιο City Costs Barometer. Το δημοσίευμα συγκρίνει τον μέσο όρο των τιμών που θα πρέπει να πληρώσουν οι ταξιδιώτες για 12 απαραίτητα αντικείμενα διακοπών σε 36 διαφορετικούς προορισμούς. Τα αντικείμενα περιλαμβάνουν μία γκάμα από ποτά, ένα βραδινό γεύμα για δύο με κρασί, δύο νύχτες σε ξενοδοχείο τριών αστέρων, επισκέψεις σε αξιοθέατα και μεταφορές μέσα στην πόλη.

Στη "δεύτερη" πόλη της Πολωνίας, το συνολικό κόστος γι' αυτά τα αντικείμενα ανέρχεται στα 188 ευρώ. Έξι ακόμα Ανατολικές χώρες της Ευρώπης περιλαμβάνονται στη λίστα με τις top 10, με τη Βίλνιους, πρωτεύουσα της Λιθουανίας, να είναι η δεύτερη πιο φθηνή. Η Ρίγα, πρωτεύουσα της Λετονίας ήρθε στην τρίτη θέση.

Η πιο ακριβή πόλη ονομάστηκε το Άμστερνταμ, όπου η διαμονή κοστίζει 416 ευρώ. Η είσοδος στα μουσεία και στις γκαλερί της ολλανδικής πρωτεύουσας ανέρχεται στο σύνολο των 53 ευρώ. Ωστόσο, τα γεύματα και τα ποτά ήταν πιο χαμηλά απ' ότι στο Παρίσι και τη Βενετία, όπου ένα γεύμα με τρία πιάτα ανέρχεται στα 80 ευρώ. Όσο για το Λονδίνο, βρέθηκε στην 25η θέση με συνολικό κόστος για ένα mini break στην πόλη, στα 400 ευρώ.

 

Gallery: Δείτε ακόμη το ταξίδι στην παλαιότερη πόλη του κόσμου

18 photos

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέαTags: ΤΑΞΙΔΙ| ΦΘΗΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ| ΦΘΗΝΗ ΠΟΛΗ
MORE FOR YOU