Στο φως ήρθαν 20 αδημοσίευτα ποιήματα του Pablo Neruda

Πρόκειται για αυθεντικά έργα;

Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014 Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014

Είκοσι αδημοσίευτα ποιήματα του βραβευμένου με Νομπέλ Λογοτεχνίας Χιλιανού ποιητή Pablo Neruda ανακαλύφθηκαν μέσα σε κούτες κι ανάμεσα σε άλλα χειρόγραφά του και πρόκειται να κυκλοφορήσουν φέτος στη Λατινική Αμερική και το 2015 στην Ισπανία.

Τα ποιήματα ανακαλύφθηκαν από ανθρώπους του "Ιδρύματος Pablo Neruda" οι οποίοι συγκέντρωναν χειρόγραφα του ποιητή για τις ανάγκες καταλόγου. Όπως ανακοίνωσε χθες το Ίδρυμα, πιστοποιήθηκε από εμπειρογνώμονες ότι πρόκειται για αυθεντικά έργα του Pablo Neruda.

Έξι από αυτά έχουν ως θέμα τους την αγάπη, ενώ τα υπόλοιπα έχουν διάφορα θέματα και χρονολογούνται από το 1956 κι έπειτα. Ο Pablo Neruda, ο σημαντικότερος ποιητής του 20ού αιώνα στη Λατινική Αμερική, πέθανε τον Σεπτέμβριο του 1973.

Είναι διάσημος τόσο για τα γεμάτα πάθος ερωτικά του ποιήματα- η συλλογή για την οποία έγινε περισσότερο γνωστός τιτλοφορείται "Είκοσι ερωτικά ποιήματα και ένα απελπισμένο άσμα" και κυκλοφόρησε το 1924- όσο και για τις κομμουνιστικές του απόψεις.

Τo διαβάσαμε στο koolnews.gr. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.Tags: PABLO NERUDA| ΠΟΙΗΜΑΤΑ| ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ| ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ
MORE FOR YOU