Ο αστρολόγος μας, Γιώργος Σοφιάνης, μας είπε πράγματα που δεν λένε οι άλλοι αστρολόγοι

Τι τρέχει με τα χαρακτηριστικά των ζωδίων; Και επιτέλους παίζει ρόλο ο ωροσκόπος;

Αφροδίτη Σακκά
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΑΚΚΑ Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017
Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017

Ο Γιώργος δεν θα σας μιλήσει ποτέ για μαντεψιές και προφητείες, για ανεξήγητες δυνάμεις και τυφλά χτυπήματα, αλλά για την πίστη του στους ανθρώπους και τη συμπαντική τους ενέργεια. Δεν πιστεύει πως τα άστρα δείχνουν το μέλλον, δεν πιστεύει άλλωστε στο μέλλον χωρίς να κατανοεί το παρόν του και να χωνεύει το παρελθόν του. Πιστεύει πως τα άστρα φωτίζουν το δρόμο για να μη χαθούμε στις σκιές και να ανακαλύψουμε τις σωστές διαδρομές για το παραπέρα και το παραπάνω. Όπως συνέβη και σε εκείνον εκείνο το κάπως μακρινό πλέον καλοκαίρι.

Όταν ο Γιώργος Σοφιάνης μεγάλωνε στα 80'ς στην Αθήνα η αστρολογία δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μία ξεπέτα στις εφημερίδες. Πολλά καλοκαίρια μετά τη γέννηση του, ασχολήθηκε μαζί της ένα καλοκαίρι, όταν  αποφάσισε να ενδώσει στο κάρμα του και να ανακατευτεί με το σύμπαν, κι ενώ είχε σπουδάσει χημικός και είχε ολοκληρώσει το Διδακτορικό του.  Έπεσε με τα μούτρα σε βιβλία για τα άστρα και τους ανθρώπους και η ψυχολογική αστρολογία έγινε ο λαμπερός, γενναίος κόσμος του.

Με την Ψυχολογική Αστρολογία ξεκίνησε να ασχολείται το καλοκαίρι του 2007. Η τριβή μέσα από την ανάλυση των αστρολογικών χαρτών των κοντινών του ανθρώπων είναι αυτό που τον ωθεί μέχρι και σήμερα να μαθαίνει κομμάτια που κάνουν την έννοια της Ψυχολογικής Αστρολογίας ακόμα πιο ενδιαφέρουσα στα μάτια του.

Μέχρι και σήμερα συνεχίζει να απασχολείται επαγγελματικά και με τους δύο τομείς, την Χημεία και την Αστρολογία, που συμπληρώνουν μεταξύ τους την έννοια της Θεραπείας, ενώ παράλληλα έχει πλέον εμπλουτίσει τις γνώσεις της Αστρολογίας με την εκπαίδευση του πάνω στο NLP και τις πρακτικές του εφαρμογές.

Tον Γιώργο δεν τον επηρεάζουν καθόλου οι αστρολογικές του προβλέψεις στην προσωπική του ζωή. Πρώτα ζει και μετά ανατρέχει στις προβλέψεις για να εξηγήσει αυτά που ζει, όπως λέει ο ίδιος. Μία ζωδιακή πρόβλεψη μπορεί να βοηθήσει κάποιον να κάνει έναν αληθινό και ειλικρινή διάλογο με τον εαυτό του. Να μην χρησιμοποιεί τις προβλέψεις για να δράσει στη ζωή του, αλλά να τις χρησιμοποιήσει ως επεξηγήσεις για τον τρόπο που σκέφτεται, συμπεριφέρεται και δρα.

Διαχωρίζεις την αστρολογία ως επάγγελμα από την καθημερινότητά σου;

Η επαγγελματική μου καθημερινότητα αποτελείται από δύο κλάδους, ο ένας εκ των οποίων εμπεριέχει την επαφή με την Ψυχολογική Αστρολογία μέσα κυρίως από το προσωπικό μου site www.signingstars.gr. Δε νομίζω όμως πως μπορώ να αποβάλω την έννοια της Ψυχολογικής προσέγγισης των καταστάσεων που βιώνω και στον άλλο κλάδο, ο οποίος είναι ο ευρύτερος τομέας της Υγείας. Θεωρώ λοιπόν πως κουβαλώ μία θεραπευτική ματιά απέναντι στους ανθρώπους και τις καταστάσεις, οπότε όλη η επαγγελματική μου ζωή περιστρέφεται γύρω από την έννοια της θεραπείας, είτε αναφέρεται στο σωματικό είτε στο ψυχολογικό επίπεδο.

Είναι ταλέντο ή εξάσκηση; Ποια είναι η παράμετρος που κάνει την δική σου πρόβλεψη διαφορετική από κάποιου άλλου αστρολόγου;

Η δική μου προσέγγιση απέναντι στην έννοια της Αστρολογίας εμπεριέχει τόσο την έννοια της εκπαίδευσης, τόσο και την έννοια του ταλέντου. Η εκπαίδευση-εξάσκηση μπορεί να γίνει μέσα από διάβασμα μίας εξαιρετικά ευρείας γκάμας ύλης από σημαντικούς ανθρώπους που έχουν εντρυφήσει στις έννοιες της Ψυχολογίας, της Φιλοσοφίας και της Αστρολογίας. Επιπλέον όμως, απαιτείται και καθημερινή εξάσκηση από τον ενδιαφερόμενο, αφού η Ψυχολογική Αστρολογία κουβαλά μαζί της την έννοια του πειράματος που πρέπει να επαληθεύεις σε όλη τη διάρκεια της ζωής σου για να καταφέρεις να προσεγγίσεις την απόλυτη αλήθεια του. Αν από εκεί και πέρα η δική μου προσέγγιση είναι διαφορετική σε σχέση με άλλων, τότε αυτό νομίζω πως ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις των ανθρώπων που ασχολούμαστε με το συγκεκριμένο αντικείμενο, αφού ο καθένας μας κουβαλά το δικό του παρελθόν, τις δικές του καταγραφές και τη δική του προσωπικότητα που χρωματίζουν την κάθε πρόβλεψη που κάνουμε. Να μην ξεχνάμε όμως πως υπάρχει και το σημαντικό ποσοστό της διαίσθησης, που είναι ένα κομμάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν τα φάρμακα: στην κατάλληλη δόση ερμηνεύει μαεστρικά κάποια ανεξιχνίαστα κουβάρια και μετατρέπει τον αστρολόγο σε ήρωα, αλλά κάποιες φορές γίνεται η οδός της μετατροπής του αστρολόγου σε τσαρλατάνο.

 

Είναι αρκετό να ξέρει κανείς μόνο το ζώδιο και τον ωροσκόπο του ή χρειάζεται να ξέρει κι άλλα για να έχει ολοκληρωμένη εικόνα;

Για μία ολόκληρη εικόνα, κάποιος χρειάζεται να γνωρίζει το συνολικό αστρολογικό του χάρτη. Θα έλεγα πως περισσότερο πλήρης γίνεται η εικόνα όταν γνωρίζει και τους χάρτες των γονιών και συγγενών εξ αίματος, αφού είναι εντυπωσιακό πόση δόση καταγεγραμμένου DNA μπορεί να βρεθεί μέσα από τη σύγκριση των χαρτών των ανθρώπων που λειτουργούν ως αλυσίδα στο γενεαλογικό δέντρο.

Πιστεύεις πως τα χαρακτηριστικά του κάθε ζωδίου ανταποκρίνονται πάντα στο καθένα;

Σαφώς και όχι, αφού είμαστε πολλά περισσότερα από το ζώδιο μας και μόνο. Είμαστε άνθρωποι και κουβαλάμε μία μίξη από έναν αριθμό πλανητών μοιρασμένους σε δώδεκα ζώδια και δώδεκα οίκους. Αυτός ο αρχετυπικός και μοναδικός για τον καθένας αστρολογικός χάρτης, μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής που δεν μπορείς ποτέ να εξηγήσεις πλήρως, εκτός και αν καταφέρεις να αποκρυπτογραφήσεις κάθε πινελιά του. Και πίστεψε με, είναι πολύ δύσκολο να έχεις μπροστά σου ένα χάρτη-οθόνη και να πρέπει να εστιάσεις σε κάθε μοναδικό του pixel. Πάνω από όλα όμως, είμαστε άνθρωποι με ελεύθερη συνειδητή βούληση και ένα τεράστια δυναμικό ασυνείδητο κομμάτι, κάτι που σημαίνει πως είμαστε ένα συνονθύλευμα από στοιχεία που παλεύουμε να αναλύσουμε και συνθέσουμε, να διαχωρίσουμε και να εξηγήσουμε σε όλη τη ζωή μας.

Πόσο μπορώ να ξεφύγω από μία πρόβλεψη;

Μπορείς να ξεφύγεις από μία πρόβλεψη, αν κατανοήσεις πως η πρόβλεψη δεν υφίσταται σαν έννοια, αν τη δεις ως αφορμή για κουβέντα με τον εσωτερικό σου κόσμο. Προσπαθώ να μην κάνω προβλέψεις, αλλά να θέτω ερωτήματα στο άτομο που έχω απέναντι μου, ώστε να λαμβάνω απαντήσεις από το ίδιο, με στόχο να του αποδείξω πως η δική μου πρόβλεψη συμπίπτει με τη δική του απάντηση, άρα εγώ είμαι ο ενδιάμεσος στην ανάγκη του να συνδέσει τα λόγια της ψυχής του με τις προτάσεις του μυαλού του. Και πίστεψε με, πως χρειάζεται μεταφραστής με μεγάλη εμπειρία για να μπορέσει να συνδέσει το διάλογο ανάμεσα στην ψυχή και το μυαλό, αφού τις περισσότερες φορές μιλούν μία εντελώς διαφορετική γλώσσα μεταξύ τους.

Αν η πρόβλεψη που έκανες είναι δυσοίωνη, σε κάνει να νιώθεις άσχημα;

Δεν κάνω δυσοίωνες προβλέψεις, αλλά μεταφέρω τα λόγια του δικού σου ασυνείδητου στο συνειδητό σου. Αν αυτά τα λόγια μοιάζουν δυσάρεστα, τότε θα συνεχίσουμε την κουβέντα μας μέχρι να συνεννοηθούν αυτοί οι δύο κόσμοι μεταξύ τους και να πάψουν  αισθάνονται δυσάρεστα ο ένας για την παρουσία του άλλου. Άλλωστε και οι δύο κατοικούν στο ίδιο σώμα, οπότε κάποια στιγμή θα πρέπει να συστηθούν και να αποκτήσουν τουλάχιστον και μία στοιχειώδη καθημερινή επαφή μεταξύ τους.

Η πρόβλεψη περιγράφει την κατάσταση που βρισκόμαστε ή τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον;

Οι δικές μου προβλέψεις περιγράφουν αυτό που νιώθεις και δεν μπορείς να εξηγήσεις, αυτό που μοιάζεις να ξέρεις χωρίς να μπορείς να κάνεις σαφές, αυτό που αισθάνεσαι πως έχεις την τάση να κάνεις ή να σου συμβεί και προσπαθείς να το κάνεις κατανοητό στη γλώσσα σου ώστε να το πετύχεις ή να το αποφύγεις. Οι προβλέψεις των άλλων δε γνωρίζω τι περιγράφουν.

Υπάρχει μία προκατάληψη όσον αφορά την αστρολογία. «Δεν πιστεύω στα ζώδια». Γιατί θεωρείς πως συμβαίνει αυτό;

Καταρχάς πιστεύω πως αυτό συμβαίνει επειδή δεν υπάρχει λογική-επιστημονική εξήγηση πίσω από την πρόβλεψη. Επίσης, σημαντικό μέρος σε αυτή την πεποίθηση παίζει και το γεγονός πως αν κάποιος πιστέψει στα ζώδια, τότε σταματούν να υπάρχουν εύκολες δικαιολογίες για να ξεγλιστρήσει από την προσπάθεια να πιάσει κουβέντα με τον εαυτό του μέσα από τον τρόπο που η Ψυχολογική Αστρολογία προσεγγίζει την έννοια της πρόβλεψης. Και τέλος, αν επιμένουμε να μπλέκουμε την Αστρολογία με την Αστρονομία, τότε σαφώς και δε θα πιστεύουμε στα ζώδια, βάζω και τον εαυτό μου μέσα σε αυτό, αφού οι δύο τομείς δεν έχουν σχέση μεταξύ τους.

Συνδέεται η αστρολογία με την ψυχολογία; Και πώς;

Δεν μπορώ να σου απαντήσω, καθώς δεν είμαι Ψυχολόγος. Ο όρος Ψυχολογική Αστρολογία που χρησιμοποιώ, έχει να κάνει με τον τρόπο που βλέπω την Αστρολογία ως μία γλώσσα που μπορεί να έχει απήχηση στην ψυχή σου και όχι απαραίτητα στο μυαλό σου. Άλλωστε, παράλληλα με την Ψυχολογική Αστρολογία έχω ασχοληθεί με το NLP και διάφορες μορφές αυτού, με στόχο να ανακαλύψω εργαλεία στην προσπάθεια μου να γίνω γεφυροποιός στην προσπάθεια των ανθρώπων να συνδέσουν συνειδητό με ασυνείδητο, ψυχή με μυαλό, καρδιά με σώμα.

Η πιο συχνή ερώτηση που σου κάνουν για την Αστρολογία;

‘Γιατί να πιστέψω σε κάτι τόσο μαζικό και ασαφές.' Συμφωνώ απολύτως μαζί τους.

Τι ζώδιο είσαι;

Λιοντάρι. Αρκεί;

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 Tags: ΖΩΔΙΑ| ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ| ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ| ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΦΙΑΝΗΣ
MORE FOR YOU