Η Ελληνοαμερικανίδα που μας φέρνει το… μέλλον

Η Χριστίνα Αγαπάκη σπούδασε Βιολογία στο Χάρβαρντ. Θέλησε να ανακαλύψει νέους δημιουργικούς τρόπους χρήσης της βιοτεχνολογίας.

Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017 Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017

Γεννημένη στην Βοστώνη από έλληνες γονείς η Χριστίνα Αγαπάκη αγάπησε από μικρή την Βιολογία και ολοκλήρωσε τις σπουδές της σε αυτή στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Ομως το μυαλό της έβλεπε την επιστήμη γενικότερα με άλλο μάτι. Συνεργάστηκε με το εργαστήριο Επιστήμης και Τέχνης του πανεπιστημίου του Λος Αντζελες ενώ επίσης εργάστηκε στο Art Center College of Designs στην Καλιφόρνια. Μέσα από αυτές τις εμπειρίες ήθελε, όπως η ίδια λέει, να ανακαλύψει νέους δημιουργικούς τρόπους χρήσης της βιοτεχνολογίας και τρόπους για να επικοινωνήσει τα επιτεύγματα αυτού του νέου κόσμου. Εκεί, ανάμεσα στα άλλα, έκανε μαθήματα σε σχεδιαστές και βιομοριακούς μηχανικούς ενώ επίσης δημιούργησε μόνη της ένα τυρί από βακτήρια του ανθρώπινου σώματος.

 

Επέστρεψε στην Βοστώνη και μπήκε στην ομάδα μιας νέας αλλά ανερχόμενης εταιρείας βιοτεχνολογίας, της Gingko Bioworks. H εταιρεία εμπορεύεται οργανισμούς (μικρόβια, βακτήρια, μύκητες) κατά παραγγελία για διαφόρων ειδών χρήσεις. Οι ερευνητές της δημιουργούν οργανισμούς για χρήση σε ζυμώσεις, στην παραγωγή καλλυντικών κ.α. Η κυρία Αγαπάκη έχει τον ρόλο του γεφυροποιού στους τομείς της ανάπτυξης αυτών των οργανισμών, στο τεχνικό κομμάτι δηλαδή και στην εμπορική τους εκμετάλλευση. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ.Tags: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ HARVARD| ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΓΑΠΑΚΗ| ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ WIRED| ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑ ΒΙΟΛΟΓΟΣ| ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
MORE FOR YOU