Τι έτρωγαν οι επιβάτες του Τιτανικού ανάλογα με τη θέση τους

Όπως θα δείτε και παρακάτω ο Τιτανικός ήταν ο καθρέφτης της δυτικής κοινωνίας.

Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017 Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017

Εκατό τέσσερα χρόνια μετά την βύθιση του, ο Τιτανικός συνεχίζει να συναρπάζει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, και δεν είναι μόνο λόγω της τεράστια έκτασης της τραγωδίας του. Η ιστορία του Τιτανικού είναι μια ιστορία για τον ηρωισμό, αλλά είναι επίσης είναι μια ιστορία που μας δείχνει τις ταξικές διαφορές. Αυτή η διαφορετικότητα φαίνεται και στο μενού που σέρβιρε το πλήρωμα ανάλογα με τη θέση των επιβατών. Όπως θα δείτε και παρακάτω ο Τιτανικός ήταν ο καθρέφτης της δυτικής κοινωνίας.

Οι πλούσιοι ταξιδιώτες της πρώτης θέσης είχαν το προνόμιο να απολαύσουν ένα γκουρμέ για την εποχή μενού, αποτελούμενο από αυγά a l'Argenteuil, κοτόπουλο a la Maryland και  κονσομέ Fermie.

Από την άλλη το μενού της δεύτερης θέσης ήταν σαφώς πιο μέτριο, συγκριτικά με εκείνο της πρώτης θέσης, παρόλα αυτά είχε αρκετά γευστικά πιάτα. Όπως ψητό μπακαλιάρο σε πικάντικη σάλτσα και αρνάκι στο φούρνο με σάλτσα μέντας.

Στη χειρότερη μοίρα ήταν όπως καταλαβαίνεις οι επιβάτες της τρίτης θέσης, στους οποίους σέρβιραν το πιο φτωχό μενού. Όπως θα δείτε τα πιάτα ήταν σούπα ρυζιού και οι βραστές πατάτες και ψωμί, κάνοντας ξεκάθαρο ότι η εμπειρία δεν θα ήταν η ίδια για όλους, ακόμη κι αν είχαν τα μέσα να ταξιδέψουν με το πολυτελές πλοίο.Tags: ΜΕΝΟΥ| ΦΑΓΗΤΟ| ΠΛΟΙΟ| ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ
MORE FOR YOU