Ο Έλληνας, τα φιστίκια του και πέντε πρόεδροι των ΗΠΑ

Ο Στέφανος Βασιλάκης από τη Λακωνία έκανε πράξη το αμερικανικό όνειρο το 1910 στήνοντας το καροτσάκι του έξω από τον Λευκό Οίκο.

Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2017 Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2017

Τριάντα χρόνια πουλούσε φιστίκια και ποπ-κορν δίπλα στον Λευκό Οίκο και, όταν χρειάστηκε, είπε ότι θα μπορούσε να πάει μέχρι τον «μεγάλο» μέσα στο κτίριο για να βρει τον δίκιο του. Τον μεγάλο, δηλαδή τον πρόεδρο. Και όχι οποιονδήποτε πρόεδρο αλλά τον ίδιο τον FDR!

 

Ο Νικόλας-Στέφανος Βασιλάκης έφτασε στην Αμερική από τη Λακωνία το 1910 –εκεί έκανε το όνομά του Στιβ- και έστησε το καρότσι του έξω από το προεδρικό μέγαρο.

Η περίπτωση του Βασιλάκη, όπως τη θυμάται και την κατέγραψε στο Facebook η White House Historical Association, ο Σύνδεμος για την Ιστορία του Λευκού Οίκου, έχει όλα τα σκαμπανεβάσματα της ιστορίας ενός μετανάστη.

Εξυπνη και τολμηρή η κίνηση του ομογενή, τόσος κόσμος περνά από εκεί εξάλλου. Τότε ήταν και άλλες εποχές, η ασφάλεια λίγη και οι πρόεδροι και οι οικογένειες τους κατέβαιναν μόνοι στον δρόμο για ένα σνακ – όλοι κατέβαιναν για μια κουβέντα, εκτός από τον Χέρμπερτ Χούβερ που δεν αγόραζε ποτέ τίποτα.

Σε λίγα χρόνια ο Βασιλάκης είχε γίνει διασημότητα, με θετικό και αρνητικό τρόπο. Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου εδώ. Tags: ΑΜΕΡΙΚΗ| ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ| ΦΥΣΤΙΚΙΑ| ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ| ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ| ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
MORE FOR YOU