ΖΩΔΙΑ

Πώς να κάνετε οικονομία στα χρήματα, σύμφωνα με το ζώδιό σας


23 Αυγούστου 2018

photo-1519377345644-937ef9754740.jpg

Κάθε ένας μας έχει τον δικό του τρόπο να διαχειρίζεται τα χρήματα. Οπότε, θα έβγαζε νόημα το να αλλάξουμε χαρακτηριστικά του εαυτού μας για να τα διαχειριζόμαστε καλύτερα. Ωστόσο, το κλειδί είναι όχι να αλλάξουμε την προσωπικότητά μας, αλλά να ενδώσουμε στις συνήθειές μας, φτιάχνοντας ένα οικονομικό πλάνο. Έτσι, αντί να απαγορεύσουμε στον εαυτό μας από το να κάνει κάτι, θα υιοθετήσουμε ένα υγιές lifestyle που θα αποδώσει μακροπρόθεσμα. Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να το κάνετε, σύμφωνα με το ζώδιό σας.

Κριός

Τείνετε να κάνετε πολλές αυθόρμητες αγορές. Γι' αυτό, μπορείτε να ακολουθήσετε τον κανόνα των 24 ωρών. Όταν θα θελήσετε να αγοράσετε κάτι, αφήστε να μεσολαβήσουν 24 ώρες και αν το θέλετε ακόμα, μπορείτε να το αγοράσετε. Αλλιώς, κρατήστε την άκρη τα χρήματα που θα δίνατε.

Ταύρος

Σας αρέσει η πολυτέλεια, αλλά θα πρέπει να σκέφτεστε μελλοντικά. Προσδιορίστε τι είναι αυτό που θέλετε, πέρα από αυτό που έχετε μπροστά σας και θυμηθείτε τι είναι αυτό που θα θέλετε να έχετε την επόμενη χρονιά ή σε 10 χρόνια. Έτσι θα καταλάβετε πως ότι ξοδέψετε τώρα δεν θα μπορέσετε να ξοδέψετε για κάτι που θα επιθυμήσετε στο μέλλον.

Δίδυμος

Είστε αρκετά υπεύθυνοι, αλλά μερικές φορές μπορεί να ρισκάρετε οικονομικά χωρίς να το σκεφτείτε. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να προγραμματίσετε να γίνονται αυτόματες μεταφορές χρημάτων σε έναν λογαριασμό που μαζεύετε χρήματα στην άκρη.

Καρκίνος

Είστε εργατικοί και σας αρέσει να κάνετε οικονομία και επενδύσεις. Δεν χρειάζεστε ιδιαίτερες συμβουλές στο πώς να διαχειρίζεστε τα χρήματά σας, απλά πρέπει να θυμάστε πού και πού να κάνετε έναν δώρο στον εαυτό σας.

Λέων

Πολλές φορές νιώθετε την ανάγκη να έχετε στα χέρια σας κάθε νέο trend. Πρέπει να γίνετε πιο επιλεκτικοί - μπορείτε να έχετε ό,τι θέλετε απλά όχι όλα όσα θέλετε.

Παρθένος

Είστε πολύ πρακτικοί και προσεκτικοί με τα οικονομικά σας. Μερικές φορές όμως θα πρέπει να ξέρετε πως να ξοδεύετε χρήματα, έτσι ώστε να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη. Μπορεί κάτι να μην φαίνεται πρακτικό, αλλά να προσφέρει άνεση. Δώστε την ευκαιρία στον εαυτό σας να ξεκουραστεί.

Ζυγός

Ενώ είστε καλοί στο να έχετε ισορροπία στα οικονομικά σας, δεν σας αρέσει να μένετε μόνοι. Κι αυτό σημαίνει πως συχνά μπορεί να σπαταλάτε πολλά χρήματα στη διασκέδαση ή στο να βγαίνετε για φαγητό και ποτό με φίλους. Γι' αυτό υπολογίστε ένα budget το οποίο θα αφιερώσετε σε αυτά και μην το ξεπερνάτε.

Σκορπιός

Είστε πειθαρχημένοι και εργατικοί. Δεν χαλάτε πολλά χρήματα, αλλά συγχρόνως είστε πολύ μυστικοπαθείς και δεν μιλάτε συχνά για οικονομικά θέματα. Αυτό μπορεί να σας εμποδίσει από το να πάρετε βοήθεια σε ένα οικονομικό πλάνο, είτε από κάποιον επαγγελματία, είτε από την οικογένειά σας.

Τοξότης

Δίνετε ιδιαίτερη αξία στην ελευθερία και πιθανόν να λατρεύετε τα ταξίδια. Σας ενδιαφέρουν περισσότερο οι εμπειρίες, παρά τα υλικά αγαθά. Είστε επίσης αρκετά ανυπόμονοι, με αποτέλεσμα να μην παίρνετε και τις καλύτερες οικονομικές αποφάσεις. Κάνε λίγη περισσότερη έρευνα πριν δώσετε κάπου χρήματα.

Αιγόκερως

Είστε πειθαρχημένοι και οργανωμένοι, ενώ διαχειρίζεστε τα χρήματα χωρίς πολλή προσπάθεια. Αυτό μερικές φορές μπορεί να σας κάνει επικριτικούς προς τους άλλους. Καλό είναι να θυμάστε να επιβραβεύετε τον εαυτό σας πού και πού - χωρίς να κρίνετε τους άλλους όταν το κάνουν.

Υδροχόος

Είστε ένα από τα πιο δημιουργικά ζώδια και μερικές φορές πολύ ονειροπόλοι. Το κλειδί είναι να οργανώσετε τα οικονομικά σας έτσι ώστε να μπορείτε και να δίνετε σε αυτούς που χρειάζονται και να μπορείτε να ζήσετε εύκολα μελλοντικά.

Ιχθείς

Πιθανόν να μην σας νοιάζουν τόσο τα χρήματα, αφού πιστεύετε πως υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή. Αυτό όμως έχει ως αποτέλεσμα να μην είστε πρακτικοί όσον αφορά τα οικονομικά σας. Γι' αυτό βρείτε έναν τρόπο να χρησιμοποιήσετε τα χρήματα σε πράγματα που σας νοιάζουν και έχουν σημασία για εσάς και καταλάβετε πως είναι απλά ένα εργαλείο που βοηθάει τις ζωές μας.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το ζώδιό σας, τη σχέση σας, το μέλλον, τα οικονομικά, τους φίλους αλλά και τους καρμικούς ή τοξικούς σας συνδυασμούς.