Tα πιο ασυνήθιστα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα (αντί να βγεις με τις φίλες σου)


JTeam

8 Μαρτίου 2022

Tα πιο ασυνήθιστα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα (αντί να βγεις με τις φίλες σου)
Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι μία αφορμή να γιορτάσεις τη θηλυκότητά σου και τη δύναμη της γυναικείας φύσης, είτε βγεις έξω είτε μείνεις στο σπίτι.

Αυτή η Τρίτη του Μαρτίου δεν είναι μία συνηθισμένη Τρίτη. Είναι η 8η ημέρα ενός μήνα που είναι αφιερωμένος σε μας, στις γυναίκες σε κάθε μήκος και πλάτος του πλανήτη. Στη γυναίκα που πολεμάει για την χώρα της, στη γυναίκα που διεκδικεί καλύτερες εργασιακές συνθήκες, στη γυναίκα που φροντίζει την οικογένειά της αλλά και σε αυτήν που κυνηγάει τα όνειρά της, την καριέρα της, τις φιλίες και τις σχέσεις. Και αν το πιο «εύκολο» και ασυνήθιστα πρακτικό πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό για τη σημερινή ημέρα είναι να κανονίσεις να πας κάπου με τις κολλητές σου, φέτος ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να «σπάσεις τα στερεότυπα» -αυτό είναι άλλωστε και το επίσημο μότο της συγκεκριμένης Παγκόσμιας Ημέρας- και να κάνεις κάτι πιο «μοναχικό» αλλά πολύ πολύ ουσιαστικό.

Δες ένα ντοκιμαντέρ στο Netflix

Αντί να βγεις έξω δες ένα ντοκιμαντέρ σαν το «Becoming». Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της Μισέλ Ομπάμα που έχει γίνει διεθνές best seller (στα ελληνικά κυκλοφορεί με τον τίτλο «Becoming: Η ιστορία μου»), η ταινία καταγράφει το ταξίδι ζωής της Ομπάμα και πώς κατάφερε να γίνει όχι μόνο η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, αλλά και ένα σύμβολο επιτυχίας και ενδυνάμωσης. Μία ταινία που υμνεί την πολύπλευρη γυναικεία φύση είναι ο πιο «σωστός» τρόπος να γιορτάσεις αυτήν την Παγκόσμια Ημέρα χωρίς τυμπανοκρουσίες.

Διάβασε την «Αδάμαστη»

Οκ, πιθανόν να το έχεις στα watched. Αν δεν θες να δεις, όμως, κάτι αλλά θες να διαβάσεις γιατί το διάβασμα είναι μία πολυτέλεια που δεν επιτρέπεις στον εαυτό σου της υπόλοιπες ημέρες του χρόνου, είναι η κατάλληλη συγκυρία για να αρχίσεις το βιβλίο της Glennon Doyle, «Aδάμαστη». Η συγγραφέας, η οποία είναι ακτιβίστρια, ομιλήτρια και πνευματική guru, γράφει για το τι σημαίνει να είσαι γυναίκα σήμερα, για την εγγενή καταπίεση που βιώνουν οι γυναίκες εντός της πατριαρχίας, για όλους τους τρόπους και μηχανισμούς που μεταχειρίζεται η κοινωνία για να σιγήσει τις φωνές τους, να τις αφομοιώσει και να τις ομογενοποιήσει.

Λιώσε το spotify

Αν από την άλλη, θες πιο πολύ να χαλαρώσεις και να περάσεις ποιοτικό χρόνο με σένα; Τότε κάθισε στην αγαπημένη σου πολυθρόνα, βάλε στο Spotify τη λίστα «Μe, Myself & I» και απόλαυσε το PULZE σου. Τη συσκευή θερμαινόμενου καπνού, με λιγότερη μυρωδιά, που σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις, ανάμεσα σε δύο επίπεδα θέρμανσης, ανάλογα με την ένταση της γεύσης που προτιμάς! Το επίπεδο Standard για μία πιο έντονη και το Eco για μία πιο ήπια γευστική εμπειρία. Δείτε πως λειτουργεί η συσκευή PULZE εδώ). Μια εμπειρία για ενήλικους καπνιστές από τους δημιουργούς των τσιγάρων Davidoff, η οποία θα κάνει πιο απολαυστική την staying in βραδιά σου και θα σε κάνει να θεωρήσεις «γιορτή» τον ποιοτικό χρόνο που περνάς για τον εαυτό σου.

Βραδιά καραόκε

Βέβαια μπορεί να θες να κάνεις κάτι αληθινά αστείο και πιο ενεργητικό, ακόμα και αν κάτσεις σπίτι. Ένα καραόκε ίσως; Mια βραδιά για εσένα και την κολλητή σου όπου θα τραγουδάτε μπροστά στην τηλεόραση το «All by myself» αλά Bridget Jones και θα νιώθετε πως η αληθινή φύση της γυναικείας ενδυνάμωσης βρίσκεται στην αλληλεγγύη από τη μία προς την άλλη. Η φιλία και η αποδοχή είναι η βάση για να χτιστεί το οικοδόμημα που θα σε βοηθήσει να δώσεις την ουσία που αναζητάς στην καθημερινότητά σου και μπορείς αρχίζεις να το «χτίζεις» και εσύ σιγά σιγά, από το σαλόνι του σπιτιού σου μία Τρίτη σαν και αυτήν…