AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Εργαζόμενοι του Τομέα Προϊόντων Ευρείας κατανάλωσης της L’Oréal Hellas σε συνεργασία με την All For Blue πραγματοποίησαν εθελοντικά παράκτιο καθαρισμό παραλίας στο Πόρτο Ράφτη


JTeam

27 Σεπτεμβρίου 2022

Εργαζόμενοι του Τομέα Προϊόντων Ευρείας κατανάλωσης της L’Oréal Hellas σε συνεργασία με την All For Blue πραγματοποίησαν εθελοντικά παράκτιο καθαρισμό παραλίας στο Πόρτο Ράφτη
Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, μια ομάδα 34 εργαζομένων-εθελοντών του Τομέα Προϊόντων Ευρείας κατανάλωσης της L’Oréal Hellas σε συνεργασία με την περιβαλλοντική μη κερδοσκοπική οργάνωση (ΑΜΚΕ) ALL FOR BLUE, πραγματοποίησαν παράκτιο καθαρισμό στην παραλία του Αγίου Σπυρίδωνα στο Πόρτο Ράφτη, με στόχο να την απαλλάξουν από απόβλητα και απορρίμματα. Η δράση αυτή έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής και Εταιρικής Ευθύνης της Garnier, η οποία στοχεύει σε ένα βιώσιμο μέλλον.

Η ομάδα της ALL FOR BLUE μοίρασε σε όλους τους παρευρισκόμενους γάντια και σάκους πολλαπλών χρήσεων, ώστε να ξεκινήσει ο καθαρισμός και ο διαχωρισμός των απορριμμάτων.

Με την πολύτιμη βοήθεια όλων των εθελοντών, συγκεντρώθηκαν συνολικά περισσότερα από 60 κιλά απορρίμματα. Πιο συγκεκριμένα, απομακρύνθηκαν 61,4 κιλά απορριμμάτων ανάμεσα στα οποία ένα λάστιχο από μηχανάκι, μία σανίδα του surf και πάνω από 2.000 γόπες.

Η συγκεκριμένη ενέργεια ήταν μια πρωτοβουλία της Garnier που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της «Green Beauty» στρατηγική της, με στόχο τη θεαματική μείωση του Παγκόσμιου Περιβαλλοντικού Αντίκτυπου της μάρκας μέσα από τους ακόλουθους τομείς: Aνακυκλώσιμα & Aνακυκλωμένα Υλικά, Συνθέσεις Φιλικές στο Περιβάλλον, Χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Συστατικά από Βιώσιμες Πηγές, Δράσεις κατά της ρύπανσης από πλαστικά.

Οι κύριοι στόχοι της Garnier για το 2025:

0% νέο πλαστικό, για εξοικονόμηση 37.000 τόνων νέου πλαστικού ετησίως.

βιομηχανικές εγκαταστάσεις με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα, με 38.596 τόνους εκπομπών ισοδυνάμου διοξειδίου του άνθρακα να έχουν ήδη εξοικονομηθεί μέσω της αυξημένης χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

100% ανακυκλώσιμες, επαναχρησιμοποιήσιμες ή κομποστοποιήσιμες πλαστικές συσκευασίες μέχρι το 2025.

Επιπλέον Πληροφορίες για τη Garnier

• Όλα τα προϊόντα Garnier, σε όλον τον κόσμο, φέρουν πλέον την επίσημη πιστοποίηση Leaping Bunny της Cruelty Free International, μιας οργάνωσης με ηγετική θέση και δράση-πρότυπο στη μάχη για την εξάλειψη των δοκιμών σε ζώα.

• Αυτό διασφαλίζει ότι οι καταναλωτές μπορούν να αγοράζουν τα προϊόντα Garnier με απόλυτη σιγουριά, γνωρίζοντας ότι αυτά πληρούν τα αυστηρά κριτήρια του προγράμματος Leaping Bunny.

• #1 φυσική μάρκα στον κόσμο (Πηγή: Euromonitor 2020).