CELEBRITIES

Η Emily Ratajkowski εξαγριωμένη με το Blonde: «Τι φετίχ έχετε με τον γυναικείο πόνο;»


Τόνια Τζάφερη

3 Οκτωβρίου 2022

Η Emily Ratajkowski εξαγριωμένη με το Blonde: «Τι φετίχ έχετε με τον γυναικείο πόνο;»
«It's time to be a bitch», σύμφωνα με την Ratajkowski, η οποία κατακρίνει δικαίως τη νέα ταινία «Blonde», την οποία ακόμη δεν έχει δει αλλά σημειώνει πως ως κοινωνία μας αρέσει να φετιχοποιούμε τον γυναικείο πόνο.

Μπορεί να έχετε ακούσει για μια νέα 3ωρη ταινία που έχει κυκλοφορήσει στο Netflix με τίτλο «Blonde» και αφορά στη ζωή της θρυλικής Marilyn Monroe. Είναι το μόνο για το οποίο συζητά τελευταία όλος ο κόσμος. Η ανυπομονησία για την προβολή της ήταν μεγάλη, μέχρι τις 28 Σεπτέμβρη κυκλοφόρησε και οι αντιδράσεις δεν άργησαν να κατακλύσουν τα social media, και όχι άδικα.

Jenny.Gr

Αποκορύφωμα η οργή της Emily Ratajkowski την προηγούμενη Παρασκευή, η οποία μέσα από ένα βίντεο της στο Tik Tok μοιράζεται δημόσια τον θυμό της για την ταινία και κατακρίνει τον σκηνοθέτη Andrew Dominic για το γεγονός πως «φετιχοποιεί» τον γυναικείο πόνο. Το μοντέλο ξέσπασε για τη νέα ταινία με πρωταγωνίστρια την Ana de Armas, δηλώνοντας για αρχή:

«Δεν εκπλήσσομαι που ακούω ότι πρόκειται για άλλη μια ταινία που φετιχοποιεί τον γυναικείο πόνο, ακόμη και στον θάνατο». Η ίδια, επικαλούμενη τη συλλογική εμμονή που προκάλεσαν η περίπτωση της Britney Spears, αλλά και οι θάνατοι της πριγκίπισσας Diana και της Αmy Winehouse , ανέφερε πως «ως κοινωνία μάς αρέσει να φετιχοποιούμε τον γυναικείο πόνο... Έχουμε εμμονή με τα νεκρά κορίτσια και τους σίριαλ κίλερ».

@emrata

So done with the fetishization of female pain and suffering. Bitch Era 2022

♬ original sound - Emrata

Η συγγραφέας του «My Body», παραδέχεται πως «ως γυναίκες (μιλώντας και για τον εαυτό μου αυτό είναι σίγουρο) έχουμε μάθει πώς να φετιχοποιούμε τον δικό μας πόνο και τη δική μας οδύνη στη ζωή», εξηγώντας πως είναι εύκολο να πέσεις στην παγίδα της θυματοποίησης και πως τα προβλήματά της «μοιάζουν να συνηθίζονται». «Είναι κάπως σέξι να είσαι ένα πληγωμένο ("f*cked up") κορίτσι» πρόσθεσε. «Νομίζω πως αυτό το κάνουμε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Όμως, θέλω να το αλλάξω» ανέφερε λίγο πριν κλείσει το οργισμένο βίντεο της.

«Έτσι έχω να προτείνω κάτι. Νομίζω πως όλες πρέπει να είμαστε λίγο πιο σκύλες. Το 2022, είναι η στιγμή για να γίνουμε σκύλες ("bitches"). Νομίζω πως πρέπει να ζήσουμε έτσι αυτήν την εποχή» συμπλήρωσε, τονίζοντας πως σχεδιάζει να τσαντιστεί όταν δει την ταινία, που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Joyce Carol Oates.

Οι επικρίσεις για την ταινία που προβάλλεται από τέλη Σεπτεμβρίου στο Netflix, για το πώς αντιμετωπίζει το βιασμό και το ψυχικό τραύμα της πρωταγωνίστριας που υποδύεται τη Μarilyn Monroe, είναι καταιγιστικές. Πολλοί ήταν αυτοί που κατήγγειλαν μέσω social media πως δεν κατάφεραν να δουν πάνω από 20 λεπτά της νέας ταινίας, ενώ αρκετοί είναι επίσης εκείνοι που κάνουν λόγο για άτομα τα οποία θέλουν απλώς να αμαυρώσουν τη φήμη της ταινίας και την μποϊκοτάρουν.

Mέσα σε όλα αυτά να σημειωθεί πως πριν από λίγο καιρό, ο σκηνοθέτης Andrew Dominik, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά σε μία συνέντευξή του για την προώθηση του Blonde: «Το "Οι Άντρες Προτιμούν τις Ξανθιές" είναι για καλοντυμένες πόρνες», με τα σχόλια να είναι περιττά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.