Ο Kanye έκανε bullying σε δημοσιογράφο μόδας και, από τη Gigi μέχρι τη Vogue, οι απαντήσεις ήταν αμείλικτες

O Kanye West ξεπέρασε τα όρια με τον πλέον ανήθικο τρόπο, αυτή τη φορά όμως η βιομηχανία της μόδας απάντησε

Μετά την παρουσίαση του Yeezy show του Kanye West στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, στο οποίο εκείνος και η Candace Owens, Αμερικανίδα συγραφέας και influencer που έχει ταχθεί υπέρ του συντηρητικού κόμματος των Ρεπουμπλικανών, φορούσαν μπλουζάκια με το μήνυμα «White Lives Matter», οι αντιδράσεις ήταν πολλές. Η συντάκτρια μόδας, στιλίστρια και συνεργάτιδα της Vogue, Gabriella Karefa-Johnson  -η οποία ήταν παρούσα στο show- μοιράστηκε τις σκέψεις της για την επίδειξη στο Instagram. Στα stories της στο Instagram, δημοσίευσε στιγμιότυπα από μηνύματα που είχε μοιραστεί με φίλους που εκδήλωναν την ίδια ανησυχία με εκείνη, για τον Kanye West και τα εν λόγω μπλουζάκια. Μεταξύ άλλων έγραψε «αυτά τα μπλουζάκια είναι καθαρή βία».

Ο West δεν έχασε χρόνο και επιτέθηκε στην Karefa-Johnson, δημοσιεύοντας χλευαστικά σχόλια για τη συντάκτρια. Σε αναρτήσεις που στη συνέχεια διέγραψε από τον λογαριασμό του, ο West μοιράστηκε φωτογραφίες της Karefa-Johnson κοροϊδεύοντας τις στιλιστικές επιλογές της, με σχόλια όπως «αυτή δεν είναι άνθρωπος της μόδας», «ξέρω πως στην Anna (Wintour) δεν αρέσουν αυτές οι μπότες» και «όταν είπα πόλεμο, εννοούσα πόλεμο».

 Η Vogue στάθηκε  στο πλευρό της Gabriella Karefa-Johnson, η οποία συνεργάζεται με την έκδοση ως global fashion editor, μετά τις διαδικτυακές επιθέσεις του West.

«Η Vogue στέκεται στο πλευρό της Gabriella Karefa-Johnson, της global fashion editor μας και μακροχρόνιας συνεργάτη μας. Έγινε στόχος και θύμα εκφοβισμού. Είναι απαράδεκτο», έγραψε το περιοδικό σε ανάρτηση στο Instagram.

«Τώρα περισσότερο από ποτέ, χρειάζονται φωνές σαν τη δική της και σε μια ιδιωτική συνάντηση με τον Ye σήμερα είπε για άλλη μια φορά την αλήθεια της με τον τρόπο που ένιωθε». Ο Kanye είπε αργότερα πως η Karefa-Johnson είναι «αδερφή του» και μετά τη συνάντηση πήγαν για φαγητό μαζί.

Η Gigi Hadid ήταν μία από τους αρκετούς διάσημους ανθρώπους του χώρου που πήρε θέση και εξέφρασε ωμά την άποψή της για τον Kanye West μετά την επίθεσή του στην Gabriella Karefa-Johnson,με την οποία έχει συνεργαστεί στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένου του εξωφύλλου της Hadid τον Μάρτιο του 2021 στη Vogue. 

«Μακάρι να είχες έστω και λίγη από τη διάνοιά της», έγραψε η Hadid κάτω από ένα από τα post του Ye. «Δεν έχεις ιδέα» συνέχισε, γράφοντας «Λες και η "τιμή" της πρόσκλησής στο show σου θα έπρεπε να εμποδίζει κάποιον από το να πει τη γνώμη του. Είσαι νταής και ανέκδοτο».

Πρόσθεσε επίσης στο Instagram Story της ότι η Karefa-Johnson είναι «μια από τις πιο σημαντικές φωνές» στη βιομηχανία της μόδας και θα μπορούσε να «διδάξει αυτόν τον επαίσχυντο άνθρωπο».

Ποια είναι η Gabriella Karefa-Johnson

Η Gabriella Karefa-Johnson είναι στιλίστρια και συντάκτρια  μόδας με έδρα τη Νέα Υόρκη, γνωστή για την ικανότητά της να εντοπίζει ταλαντούχους, ανερχόμενους σχεδιαστές και την ιδιαίτερη προσέγγισή της στη μόδα και το στιλ.

Γνωστή για την εμφάνισή της που συνδυάζει διαφορετικά χρώματα, υφές και σιλουέτες, εργάστηκε ως συνεργάτης fashion editor υπό τον fashion director Tonne Goodman στη Vogue και διευθύντρια μόδας του Garage Magazine το 2017. Το 2021, έγινε η πρώτη μαύρη γυναίκα που έκανε το styling σε εξώφυλλο της Vogue. Ακολούθησαν εξώφυλλα με τις Serena Williams, Paloma Elsesser, Kamala Harris και Amanda Gorman. To BoF την συμπεριέλαβε στους 500 πιο επιδραστικούς ανθρώπους της μόδας για το 2022.

H βιομηχανία της μόδας έχει πιστέψει τον Kanye West και του έχει δώσει πολύ «χώρο» και πολλές δημιουργικές ευκαιρίες μέχρι σήμερα, όμως εκείνος εξακολουθεί να την απογοητεύει, το ίδιο και τους fans του. Το ερώτημα είναι, μέχρι που πρέπει να φτάσει πλέον για να αποφασίσει ο χώρος (της μόδας και όχι μόνο) να του γυρίσει την πλάτη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.