UPDATE #NOW

Camilla Parker: «Μέσα σε 16 μέρες πάνω από 2.000 γυναίκες παγκοσμίως θα σκοτωθούν από τον σύντροφό τους ή μέλος της οικογένειάς τους»


JTeam

1 Δεκεμβρίου 2022

Camilla Parker: «Μέσα σε 16 μέρες πάνω από 2.000 γυναίκες παγκοσμίως θα σκοτωθούν από τον σύντροφό τους ή μέλος της οικογένειάς τους»
Splash News
Η Camilla σε μια συγκλονιστική ομιλία για το σιωπηλό φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών

Η Camilla Parker σε μια δεξίωση στο Παλάτι του Buckingham ενημέρωσε πρόσφατα το κοινό με αριθμούς και ποσοστά που συγκλονίζουν, για την έμφυλη βία στα πλαίσια του ετήσιου "16 Days of Activism".

Πέρα από την 25η Νοεμβρίου που είναι αφιερωμένη στην εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και έφερε στο φως μια άβολη πραγματικότητα, η queen consort της Μεγάλης Βρετανίας συνάντησε στις 29 Νοεμβρίου, royals από όλο τον κόσμο για να συζητήσουν για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να σταματήσει η βία κατά των γυναικών, όπως η ενδοοικογενειακή και η σεξουαλική κακοποίηση.

H Camilla έδωσε μια ομιλία με νούμερα που συγκλονίζουν για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας:

«Μέσα σε 16 μέρες πάνω από 2.000 γυναίκες παγκοσμίως θα σκοτωθούν από τον σύντροφό τους ή κάποιο μέλος της οικογένειάς τους. Μόνο στην Αγγλία και την Ουαλία, η αστυνομία θα αναφέρει πάνω από 3 χιλιάδες βιασμούς γυναικών»

Η 75χρονη σύζυγός του βασιλιά Καρόλου συνάντησε στο Παλάτι τη βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας, τη βασίλισσα Mathilde του Βελγίου και την πριγκίπισσα Mary της Δανίας αλλά και την Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας, Olena Zelenska.

Πόζαρε σε αναμνηστική φωτογραφία μαζί τους ενώ στη δεξίωση ήταν καλεσμένοι περίπου 300 άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους θύματα βίας με τις οικογένειές τους, αλλά και εκπρόσωποι φιλανθρωπικών οργανισμών, πολιτικοί και διάσημοι όπως η Melanie Brown των Spice Girls.

Jenny.Gr
Splash News

Ανάμεσα σε όσα ανέφερε η Camilla στον καθηλωτικό λόγο της, είναι και ότι 1 στις 3 γυναίκες παγκοσμίως, θα πέσουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας κάποια στιγμή της ζωής τους. Πίσω από όλα αυτά τα στατιστικά όπως αναφέρει, κρύβονται ιστορίες σπαρακτικές με γυναίκες που υποφέρουν.

Στη συνέχεια, θυμήθηκε τα ονόματα μερικών γυναικών που έχασαν τη ζωή τους τον τελευταίο χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο: «Θυμόμαστε τις Brenda Blainey, Mariam Kamara, Lucy Powell, Samantha Drummonds, Yasmin Begum, Sally Turner, Hina Bashir, Jillu Nash και τη 12χρονη κόρη της, Louise. Και θυμόμαστε επειδή δεν μπορούμε να ξεχάσουμε κι όλες τις άλλες γυναίκες και τα κορίτσια που πέθαναν σε παρόμοιες τρομακτικές συνθήκες».