CELEBRITIES

Kate Winslet: «Στη σεξουαλικοποιημένη μας κοινωνία, είναι τρομακτικό σε τι έχουν online πρόσβαση τα παιδιά σήμερα»


JTeam

6 Δεκεμβρίου 2022

Kate Winslet: «Στη σεξουαλικοποιημένη μας κοινωνία, είναι τρομακτικό σε τι έχουν online πρόσβαση τα παιδιά σήμερα»
I Am Ruth
Η Kate Winslet μιλάει σχεδόν για όλα στη νέα της συνέντευξη

Η Kate Winslet με την κόρη της Mia Threapleton αναλαμβάνουν ρόλους μητέρας- κόρης στη νέα ταινία του Channel 4, "I Am Ruth" του Dominic Savage και αναμένεται να εντυπωσιάσουν κοινό και κριτές.

Σε νέα της συνέντευξη στους Sunday Times, η αγαπημένη ηθοποιός μιλάει σχεδόν για όλα, (πέρα από την εκπληκτική συνεργασία τους). Ο δημοσιογράφος Chris Harvey συνάντησε τη star στο δυτικό Λονδίνο, εκεί όπου άρχισαν να συζητούν για την ταινία. Η Winslet υποδύεται μια μητέρα, τη Ruth, που προσπαθεί απεγνωσμένα να βοηθήσει την κόρη της, Freya (Mia Threapleton) με την ψυχική της υγεία, η οποία έχει επηρεαστεί έντονα από την πίεση των social media. Μάλιστα, η ταινία βγαίνει σε μια εποχή που η πανδημία έβγαλε στην επιφάνεια πολλά ψυχικά προβλήματα στα νεαρά άτομα, και κυρίως στα έφηβα κορίτσια.

«Είχαμε το μπόνους ότι γνωρίζαμε το πώς να πατάμε η μία τα κουμπιά της άλλης, το οποίο μπορώ να σου πω πως μπορούμε να κάνουμε πολύ καλά και σίγουρα βασιστήκαμε σε αυτό όταν κάναμε το γύρισμα», περιγράφει η ηθοποιός για τα γυρίσματα. Η συνεργασία μεταξύ τους είναι «εξαιρετική».

Η Winslet εξηγεί ότι αντί να δίνει συμβουλές στη κόρη της, η δεύτερη ήταν εκείνη που την καθοδηγούσε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. «Μερικές φορές θα μπορούσα να της δείξω ένα τεχνικό κόλπο, ξέρεις απλά πράγματα που δεν σου μαθαίνει κανείς. Το εκτιμούσε, αλλά όταν ερχόταν η ώρα της υποκριτικής έλεγε: ''Το κατάλαβα, είμαι καλή''». Μάλιστα, η Winslet παραδέχθηκε πως υπήρχε στιγμή που η κόρη της, την οποία έχει αποκτήσει με τον πρώην σύζυγό της, Jim Threapleton, τη συμβούλευσε να «σκάσει». «Σε ό,τι αφορά την ερμηνεία της, δεν με χρειάστηκε καθόλου. Υπάρχουν ακόμα στιγμές όπου με κοιτούσε και έλεγε: "Σκάσε μαμά, άφησέ με να το κάνω", σημείωσε. Όπως εξήγησε η ηθοποιός, όταν ο Savage είχε την ιδέα να παίξει η πραγματική της κόρη τον ρόλο της Freya, η ίδια δεν είχε κανένα πρόβλημα, αρκεί φυσικά να πέρναγε από οντισιόν».

Στο σενάριο της ταινίας, η Ruth αναγκάζει τη Freya να επισκεφθεί έναν σύμβουλο και της παίρνει το κινητό, το οποίο πιστεύει ότι είναι η πηγή προβλημάτων της κόρης της. Τα προβλήματα αυτά επικεντρώνονται γύρω από την εικόνα που έχουμε για το σώμα μας και την αυτοκαταστροφή. Ένα από τα θέματα που απασχολούν τον σκηνοθέτη είναι ότι «οι έφηβοι κλείνονται στον μικρόκοσμό τους και δεν ξέρεις τι συμβαίνει στη ζωή τους. Σιωπούν και δεν σου μιλούν για τίποτα». Ο εθισμός στο κινητό είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που επηρέασαν την ψυχική υγεία της Freya. Σε κάποιο σημείο, η Ruth παραδέχεται ότι «θέλει να πάρει το κινητό της κόρης της και να το σπάσει σε χίλια κομμάτια». «Όλα αυτά είναι λόγια που έχουν πει η Mia, εγώ, οι φίλες μου, οι κόρες των φίλων μου στην αληθινή ζωή», περιγράφει η Winslet.

Όπως λέει η ηθοποιός: «Είναι μία κραυγή απόγνωσης για πολλούς γονείς».

H Freya ποστάρει στα social σεξουαλικές της φωτογραφίες και λαμβάνει σχόλια από τα οποία απογοητεύεται. Οι σημερινοί έφηβοι, όπως λέει η ηθοποιός, «μεγαλώνουν σε μια πολύ πιο σεξουαλικοποιημένη κοινωνία. Είναι τρομακτικό σε τι μπορεί να έχουν online πρόσβαση τα παιδιά σήμερα. Αυτό που με ταράζει περισσότερο είναι οι ιδέες που μεταφέρονται σε νεαρά αγόρια και νέους άνδρες για το σώμα μιας γυναίκας». Γιατί οι περισσότερες από αυτές είναι εντελώς ανακριβείς. Έτσι οι γυναίκες αυτομάτως νιώθουν να κρίνονται, να μπαίνουν στο στόχαστρο και να νιώθουν ανασφάλεια.

«Ένας μεγάλος αριθμός γυναικών αλλοιώνονται ψηφιακά. Δεν αλλάζουν μόνο το πρόσωπό τους αλλά και ολόκληρο το σώμα τους για την online εικόνα τους. Και αυτό είναι φοβερά λυπηρό. Ακριβώς επειδή όταν αυτό το άτομο κοιτάζεται στον καθρέφτη, απογοητεύεται από την πραγματικότητα»

Η σπάνια στιγμή στην καριέρα της Kate Winslet ήρθε με τη συμμετοχή της στη σειρά μυστηρίου, Mare of Easttown, όπου εκεί την είδαμε και σε ρόλο παραγωγού και χωρίς κανένα φίλτρο. «Δεν θα μιλούσαμε το ίδιο για έναν άνδρα, θα σχολιάζαμε την εξαιρετική του ικανότητα στην υποκριτική», σχολιάζει λέγοντας πως από τις γυναίκες ηθοποιούς περιμένουν όλοι να δουν red carpet εμφανίσεις. Στη νέα της ταινία ελπίζει να μη λάβει παρόμοια σχόλια, καθώς εμφανίζεται και πάλι χωρίς ίχνος make up, αλλά μόνο με λίγο μάσκαρα.

Η 47χρονη ηθοποιός αναφέρθηκε και στο παρελθόν, όταν της έκαναν bullying για το σώμα της. Όπως αποκάλυψε, όταν ήταν φοιτήτρια της έλεγαν ότι θα υποδυόταν ρόλους μόνο ενός «χοντρού κοριτσιού». Η ηθοποιός, η οποία έγινε διάσημη με τον ρόλο της Rose στον Τιτανικό του 1997, λέει ότι «τα δεδομένα έχουν αλλάξει τώρα. Όταν ήμουν νεότερη, ο ατζέντης μου δεχόταν τηλεφωνήματα που έλεγαν: ''Πώς είναι το βάρος της;''. Δεν αστειεύομαι. Οπότε είναι συγκινητικό ότι αυτό έχει αρχίσει να αλλάζει στη βιομηχανία του κινηματογράφου».

Οι άνθρωποι όπως λέει ωστόσο, «υπόκεινται σε έλεγχο που είναι περισσότερος από ό,τι μπορεί να αντιμετωπίσει ένα νεαρό, ευάλωτο άτομο». Όπως λέει, όσα είχε περάσει παλαιότερα, τα βλέπει να αντανακλώνται σε πολλά παιδιά σήμερα «που αρνούνται να φάνε, να βγουν έξω, που μισούν τον εαυτό τους για την εικόνα και τα κιλά τους».

Επιστρέφοντας στην πολυαναμενόμενη ταινία, η Winslet δεν επιτρέπει σε κανένα από τα τρία παιδιά της να έχουν social. Στους γονείς που ρωτούν πώς τα καταφέρνει, «είναι απλό, απλά λες ότι δεν μπορούν τα έχουν». Όπως προσθέτει: «Αυτό είπα κι εγώ στα δικά μου. Δεν έχουμε καθόλου social media ως οικογένεια και τα παιδιά μου νιώθουν ευγνωμοσύνη γι' αυτό».

Το "I Am Ruth" αποτελεί το πρώτο έργο όπου η Kate Winslet και η Mia δουλεύουν μαζί από τότε που η 22χρονη άρχισε αθόρυβα να ασχολείται με την υποκριτική χωρίς να το καταλάβει κανείς αφού έχει διαφορετικό επώνυμο. Μένει να δούμε πώς τα έχουν πάει οι δυο τους στη μεγάλη οθόνη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.