Οι Τραμπ και το… φτωχικό τους στο Μαρ-α-Λάγκο

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Οι Τραμπ και το… φτωχικό τους στο Μαρ-α-Λάγκο

Το 1973 η μεγιστάνας των δημητριακών, Μάρτζορι Μεριγουέδερ Ποστ, μία από τις πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο, πέθανε και στη διαθήκη της έκανε μια ενδιαφέρουσα δωρεά προς το αμερικανικό κράτος. Αφησε το μέγαρο Μαρ-α-Λάγκο, ιδιοκτησίας της στο Παλμ Μπιτς, στη διάθεση της κυβέρνησης, με την επιθυμία ο πρόεδρος των ΗΠΑ να το χρησιμοποιεί ως «χειμερινό Λευκό Οίκο».

 

Το Μαρ-α-Λάγκο χτίστηκε το 1927, η κατασκευή του κόστισε $7 εκατ. ποσό τεράστιο για την εποχή του και η έκτασή του είναι 80 στρέμματα. Η έπαυλη διαθέτει 128 δωμάτια και αρχιτέκτονας είναι ο Μάριον Σιμς Γουάιεθ, ο δημοφιλέστερος στο Παλμ Μπιτς εκείνη τη χρυσή εποχή της περιοχής.

Η επιθυμία της εκλιπούσης, όμως, δεν πραγματοποιήθηκε. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν χρησιμοποίησε ποτέ το Μαρ-α-Λάγκο σαν ένα θερμό χειμερινό κατάλυμα, διότι το οικονομικό επιτελείο έκρινε ότι ήταν πολύ ακριβή υπόθεση το πηγαιν’έλα και η διαμονή εκτός έδρας για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, την οικογένειά του και το επιτελείο του. Επιπλέον, μόνο για τη συντήρησή του, το κτίριο απαιτούσε $ 1 εκατ. τον χρόνο (επίσης τσουχτερό ποσό για την εποχή). Δείτε και άλλες φωτογραφίες και διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου εδώ

More for you

 
 

Don't Miss