Γιατί το νέο ημερολόγιο της Pirelli είναι τόσο σημαντικό

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Γιατί το νέο ημερολόγιο της Pirelli είναι τόσο σημαντικό

Δεν ειναι πως ο κόσμος θα αλλάξει μέσα από ένα ημερολόγιο, αλλά καλό είναι να χρησιμοποιούμε όποιο μέσο έχουμε προκειμένου να περάσουμε κοινωνικά μηνύματα. Σωστά; Σωστά. Έτσι λοιπόν ενώ το 2016, η Pirelli γιόρτασε το γυναικείο σώμα και συμπεριέλαβε στο ημερολόγιό της γυναίκες όλων των μεγεθών, ακόμα και γυμνή την Amy Schumer και το 2017 πόζαραν γι αυτό διάσημες ηθοποιοί κάθε ηλικίας, όπως η 71χρονη Helen Mirren και την 70χρονη Charlotte Rampling, φέτος το πάει ένα βήμα παραπέρα.  

Προκειμένου να περάσει ένα κοινωνικό μήνυμα και να προωθήσει τη διαφορετικότητα στη βιομηχανία της μόδας (και όχι μόνο), ο φωτογράφος Tim Walker φωτογράφησε μόνο διάσημους, οι οποίοι είναι μαύροι - κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στα 50 χρόνια ιστορίας του ημερολογίου. 

 

Το θέμα είναι "Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων", ενώ ανάμεσα στους πρωταγωνιστές είναι οι Sean Combs, Naomi Campbell, RuPaul, Whoopi Goldberg, Slick Woods, Lil Yachty, Sasha Lane και άλλοι. 

Όπως δήλωσε ο φωτογράφος στις New York Times, "Η ιστορία της Αλίκης έχει ειπωθεί τόσες πολλές φορές και με τόσους τρόπους, αλλά πάντα οι πρωταγωνιστές της είναι λευκοί. Δεν έχει υπάρξει ποτέ λευκή Αλίκη, οπότε ήθελα να δω πως οι φανταστικοί χαρακτήρες μπορούν να παρουσιαστούν και να εξερευνήσω τις εξελισσόμενες ιδέες περί ομορφιάς".  

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
6 photos

 

More for you

 
 

Don't Miss