Μία μικρή ιστορία των μεγάλων σκανδάλων που σημάδεψαν τον αμερικανικό κινηματογράφο

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Μία μικρή ιστορία των μεγάλων σκανδάλων που σημάδεψαν τον αμερικανικό κινηματογράφο

Το σκάνδαλο εξαιτίας του οποίου ο πολύς Χάρβεϊ Γουάινσταϊν έφτασε στο σημείο να εγκαταλείψει τις Ηνωμένες Πολιτείες και να μεταβεί στην Ευρώπη, αναζητώντας, μάλιστα τη βοήθεια ειδικών, αποτελεί απλώς το τελευταίο κεφάλαιο μιας μακράς, πλέον, ιστορίας περιστατικών σεξουαλικής εκμετάλλευσης, ακόμα και βίας, με πρωταγωνιστές μερικούς εκ των πιο επιφανών εκπροσώπων του Χόλιγουντ. Ιστορίες λίγο πολύ δραματικές, αρκετές από τις οποίες είτε δεν απασχόλησαν κανέναν είτε αποσιωπήθηκαν.

 

Ο τραγικός θάνατος της Βιρτζίνια Ράπε

Το 1921 ήταν η χρονιά που σημειώθηκε το πρώτο μεγάλο σκάνδαλο στην ιστορία του Χόλιγουντ. Εκείνη την περίοδο ο κωμικός Ρόσκο «Φάτι» Αρμπάκλ θεωρούταν ένας από τους πλέον δημοφιλείς ηθοποιούς του βωβού κινηματογράφου. Μετά το πέρας μιας γιορτής (ή οργίου) που διοργάνωσε ο αμερικανός ηθοποιός σε ξενοδοχείο του Σαν Φρανσίσκο μαζί με δύο φίλους του, η νεαρή επίδοξη ηθοποιός (μεταξύ των πολλών που συμμετείχαν) Βιρτζίνια Ράπε εντοπίστηκε σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, μόνο και μόνο για να αφήσει την τελευταία της πνοή λίγες ημέρες μετά. Πριν ξεψυχήσει η Ράπε πρόλαβε να καταγγείλει πως είχε πέσει θύμα βιασμού ενώ η ιατροδικαστική εξέταση αποκάλυψε πως η ουροδόχος κύστη της νεαρής στάρλετ είχε διαρραγεί με βίαιο τρόπο.

«Ήταν πολύ δυνατός για μένα»

Ο «άφοβος», «ρομαντικός» και «ριψοκίνδυνος» Έρολ Φλιν, πριν καταλήξει αλκοολικός και ναρκομανής, φέρεται ότι είχε αναπτύξει σχέση (διάρκειας 2 ετών) με την «ηθοποιό» Μπέβερλι Άαντλαντ όταν εκείνη ήταν μόλις 15 χρονών. Ένας από τους διασημότερους, σύμφωνα με πολλούς, Ρομπέν των Δασών στην ιστορία του κινηματογράφου, κατηγορήθηκε επίσης για σεξουαλική κακοποίηση δύο ανήλικων κοριτσιών. Παρότι ο Φλιν αθωώθηκε ενώπιον των δικαστών η καριέρα του επλήγη ανεπανόρθωτα. «Φοβόμουν. Ήταν πολύ δυνατός για μένα. Εγώ έκλαιγα», είχε προσδιορίσει η Άαντλαντ.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου εδώ

More for you

 
 

Don't Miss