Πώς το σκάνδαλο Γουαϊνστάιν μπορεί να βάλει σε μπελάδες και τον Τραμπ

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Πώς το σκάνδαλο Γουαϊνστάιν μπορεί να βάλει σε μπελάδες και τον Τραμπ

Ενώ στις ΗΠΑ οι μετασεισμοί από το σκάνδαλο των σεξουαλικών παρενοχλήσεων με πρωταγωνιστή τον μεγαλοπαραγωγό του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν συνεχίζονται, ένας άλλος γνωστός και ισχυρός Αμερικανός έχει κάθε λόγο να ανησυχεί. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ, γνωστό από το παρελθόν για έλλειψη σεβασμού προς τις γυναίκες, συμπεριφορά που συχνά συνοδεύτηκε από χυδαίες εκφράσεις. Λίγοι άλλωστε στις ΗΠΑ έχουν ξεχάσει το διάσημο πια βίντεο του 2005 (διέρρευσε τον Οκτώβριο του 2016) στο οποίο ο Τραμπ χρησιμοποιεί την έκφραση «grab them by the pussy» («πιάστες από το αιδοίο»,  σε κόσμια απόδοση).

 

Αιτία αυτή τη φορά είναι οι καταγγελίες μιας πρώην διαγωνιζόμενης στο ρεάλιτι «The Apprentice» στο οποίο συμμετείχε και ο Ντόναλντ Τραμπ στον ρόλο του επιχειρηματία-«δάσκαλου» ο οποίος αποφασίζει για τις επιδόσεις των μαθητών διαγωνιζομένων. Η ελληνοαμερικανίδα Σάμερ Ζερβός του έκανε αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση , υποστηρίζοντας πως ο ίδιος προέβη σε ψευδείς και δυσφημιστικές δηλώσεις εναντίον της όταν απέρριψε τους ισχυρισμούς της.  Στην αγωγή της, που κατατέθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, αποκαλεί τον Τραμπ «ψεύτη και μισογύνη». Παρότι τους τελευταίους μήνες οι δικηγόροι του Τραμπ επιχείρησαν να χαρακτηριστεί αβάσιμη η αγωγή, η υπόθεση προχώρησε και οι δικαστές τώρα ίσως αποφασίσουν να καλέσουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ να δώσει εξηγήσεις, όπως αναφέρει το Vice. Δεν είναι τυχαίο ότι συνήγορος της Ζερβός είναι η γνωστή φεμινίστρια δικηγόρος Γκλόρια Αλρεντ η οποία έχει αναλάβει και τις υποθέσεις αρκετών εκ των θυμάτων του Γουαϊνστάιν.

Ολα ξεκίνησαν από την κατηγορία της Ζερβός ότι ο Τραμπ την παρενόχλησε σεξουαλικά. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της, όταν αποχώρησε από το τηλεπαιχνίδι έλαβε την υπόσχεση του αμερικανού μεγιστάνα ότι θα την προσλάβει. Για τον λόγο αυτόν τον συνάντησε τον Δεκέμβριο του 2007. Η πρώτη τους συνάντηση ήταν ένα σοκ για αυτήν καθώς ο Τραμπ την υποδέχτηκε με ένα φιλί στο στόμα. Παρά ταύτα, ελπίζοντας πάντα να προσληφθεί, τον συνάντησε και δεύτερη φορά σε ένα ξενοδοχείο στο Μπέβερλι Χιλς, στην Καλιφόρνια. Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου εδώ

More for you

 
 

Don't Miss