Natalie Portman: "Έχω εκατοντάδες ιστορίες σεξουαλικής παρενόχλησης να σας διηγηθώ"

Αφροδίτη ΣακκάΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΑΚΚA Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Natalie Portman: "Έχω εκατοντάδες ιστορίες σεξουαλικής παρενόχλησης να σας διηγηθώ"

Όσο οι διάσημες γυναίκες του Hollywood συνεχίζουν να μιλούν δημόσια για τη σεξουαλική βία που έπρεπε να αντιμετωπίσουν στα χέρια ισχυρών αντρών της βομηχανίας, η Natalie Portman δήλωσε πως μόλις τώρα συνειδητοποίησε πως έχει υπάρξει κι εκείνη θύμα του τοξικού σεξισμού του κόσμου της ψυχαγωγίας. Κατά τη διάρκεια μίας συζήτησης στο Vulture Festival στο Los Angeles τη Κυριακή, η ηθοποιός είπε πως στην αρχή, ακούγωντας για τις ιστορίες άλλων ανθρώπων για περιστατικά με τον Harvey Weinstein και άλλων, θεώρησε πως ήταν από τις λίγες που δεν υπήρξαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης στον εργασιακό χώρο. Αλλά τώρα, η Portman είπε πως από τότε συνειδητοποίησε πως κι εκείνη έχει αντιμετωπίσει σεξουαλικές παρενοχλήσεις και διακρίσεις σε μία ανησυχητικά τακτική βάση από το ξεκίνημα της καριέρας της. 

Διαβάστε εδώ: Ο συγκινητικός λόγος της Angelina Jolie για τη σεξουαλική κακοποίηση

"Όταν άκουγα όλα αυτά που αποκαλύπτονταν, σκεφτόμουν πως είμαι τόσο τυχερή που δεν το είχα αυτό. Και μετά, αντανακλώντας, σκέφτηκα, εντάξει, δεν έχω σίγουρα κακοποιηθεί, σίγουρα όχι, αλλά έχω βιώσει διάκριση και παρενόχληση σε σχεδόν ο,τι έχω δουλέψει με κάποιο τρόπο," δήλωσε, σύμφωνα με το Vulture. "Πήγα από το να μην μπορώ να σκεφτώ μία ιστορία στο, για περίμενε, έχω 100 ιστορίες. Και πιστεύω πως πολύς κόσμος έχει τέτοιου είδους συνειδητοποιήσεις, για πράγματα που είχαμε ως δεδομένα, αυτό είναι κομμάτι της διαδικασίας."

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός έφερε ως παράδειγμα ένα περιστατικό που ένας παραγωγός της προσέφερε μία φαινομενικά αθώα πτήση στο ιδιωτικό του τζετ. "Πήγα εκεί και είμασταν μόνο οι δυο μας και υπήρχε ένα στρωμένο κρεβάτι στο αεροπλάνο. Δε συνέβη τίποτα, δε κακοποιήθηκα. Είπα, 'Αυτό με κάνει να νιώθω άβολα,' και το σεβάστηκε," ανακαλεί η Portman. "Aλλά δεν ήταν καθόλου εντάξει. Ήταν εντελώς απαράδεκτο και χειριστικό και θα μπορούσε να είναι -ήμουν φοβισμένη, καταλαβαίνετε; Αλλά απλά το γεγονός πως κάθε γυναίκα, αν περπατάει στον δρόμο μόνη της το βράδυ, νιώθει φοβισμένη, και δεν είμαι σίγουροι πως οι άντρες καταλαβαίνουν πώς είναι αυτό."

Η Portman συνέχισε λέγοντας πως το γεγονός πως οι γυναίκες αγωνίζονται ακόμα για την επίτευξη της ισότητας με τους άντρες σε ρόλους και τεχνικές θέσεις στη βιομηχανία θα μπορούσε να είναι ένας λόγος για τον οποίο πήρε τόσο καιρό ιστορίες σχετικά με ανθρώπους όπως Harvey Weinstein και Louis C.K. να βγουν στο φως της δημοσιότητας. "Συνήθως πας σε μία ταινία ως η μοναδική γυναίκα και είσαι συχνά η μοναδική γυναίκα στο πλατό. Είναι πολύ σπάνιο να υπάρχουν γυναίκες τεχνικοί, παρά μόνο στα μαλλιά, στο make up και τη γκαρνταρόμπα -τα πολύ στερεοτυπικά τμήματα να υπάρχουν γυναίκες- και πιστεύω πως οι γυναίκες το βιώνουν αυτό σε πολλές βιομηχανίες," ανέφερε η ηθοποιός. "Αν έχεις την ευκαιρία να δουλέψεις συχνά είσαι η μοναδική γυναίκα. Το ακούω αυτό από φίλες μου που είναι δικηγόροι, άνθρωποι των επιχειρήσεων, συγγραφείς σειρών στη τηλεόραση."

Η Portman συνέχισε, "Η έκπληξη της υπόθεσης είναι πως μοιάζει σχεδόν στρατηγικό να προσπαθούν να σε κρατούν μακριά από άλλες γυναίκες, για να μην έχεις την ευκαιρία να μοιράζεσαι ιστορίες. Όλες αυτές οι κατηγορίες είναι τύπου, 'Α ναι, όλοι ήταν απομονωμένοι ο ένας απ' τον άλλον.' Οι άνθρωποι δε μοιράζονταν. Δεν συνειδητοποιούσαν πως υπάρχουν εκατοντάδες άλλοι άνθρωποι με παρόμοιες ιστορίες... Αποτρέπει την καθοδήγηση γυναικών σε άλλες γυναίκες γιατί απλά δεν είσαι εκτεθιμένος σε αυτό. Πρέπει να δουλέψεις σκληρά για να βρεις και να συνδεθείς με άλλους ανθρώπους που κάνουν το ίδιο πράγμα, γιατί είμαστε συχνά αυτή η μία θέση στο τραπέζι."

 

Gallery: Δείτε το εκπληκτικά μοντέρνο σπίτι της Natalie Portman

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
15 photos

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss