Αυλαία στην σκανδαλώδη ζωή της Κριστίν Κίλερ

Παρασκευή 08 Δεκεμβρίου 2017

Παρασκευή 08 Δεκεμβρίου 2017

Αυλαία στην σκανδαλώδη ζωή της Κριστίν Κίλερ

Ηταν η γυναίκα σε ένα ερωτικό τρίγωνο στην κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου: Ενας υπουργός Αμυνας του ΝΑΤΟ, ένας διπλωμάτης της Σοβιετικής Ενωσης και στη μέση η Κριστίν Κίλερ. Στο κρεβάτι της εκτυλίχθηκε ένα πολιτικό, κατασκοπευτικό και ερωτικό θρίλερ που συντάραξε τη Βρετανία στις αρχές της δεκαετίας του ’60. Αυτή η γυναίκα-σύμβολο ενός σκανδάλου, αλλά και μιας ολόκληρης εποχής κατασκόπων, καχυποψίας και σεξουαλικής απελευθέρωσης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών.

Οπως ανέφερε ο γιος της, η Κίλερ πέθανε αργά τη Δευτέρα σε νοσοκομείο στο Φάρνμπορο, έξω από το Λονδίνο. Αντιμετώπιζε προβλήματα από την χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια από την οποία έπασχε.

Σε μια εποχή που τα ήθη ήταν διαφορετικά, η εξωσυζυγική σχέση στην οποία είχε εμπλακεί το 1963 η μόλις 20χρονη τότε Κίλερ, μοντέλο και χορεύτρια, σόκαρε και εξόργισε τη βρετανική κοινή γνώμη.

Ακόμη περισσότερο γιατί αφορούσε έναν εν ενεργεία υπουργό, τον Τζον Προφιούμο, που είχε το χαρτοφυλάκιο του Αμυνας, αλλά και γιατί υπήρχε και τρίτο πρόσωπο, ένας σοβιετικός διπλωμάτης-στρατιωτικός. Ολα αυτά το 1963, όταν ο κόσμος ήταν ίσως στην πιο επικίνδυνη φάση του Ψυχρού Πολέμου. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

More for you

 
 

Don't Miss