Η Γαλλία αποχαιρέτισε τον Johnny Hallyday με μία εντυπωσιακή τελετή

Αφροδίτη ΣακκάΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΑΚΚA Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Η Γαλλία αποχαιρέτισε τον Johnny Hallyday με μία εντυπωσιακή τελετή

Η Γαλλία αποχαιρέτισε τον μεγαλύτερο rock star της το Σάββατο, Johnny Hallyday, με μία εντυπωσιακή πομπή στη Champs-Elysees Avenue του Παρισιού, έναν προεδρικό λόγο και μία εκκλησιαστική τελετή που προβλήθηκε στη τηλεόραση, γεμάτη από διάσημα πρόσωπα.

Πολλοί λίγες φιγούρες της γαλλικής ιστορίας έχουν κερδίσει μία τόσο μεγάλη πομπή όσο ο άνθρωπος που έχει ονομαστεί ο "Γάλλος Elvis", ο οποίος έκανε πάνω από 110 εκατομμύρια πωλήσεις σε δίσκους από τότε που ξεκίνησε τη καριέρα του τη δεκαετία του 1960.

Ο Hallyday έφυγε από τη ζωή τη Τετάρτη σε ηλικία 74 ετών από καρκίνο στους πνεύμονες.

Δίνοντας μία νότα από rock 'n' roll στη τελετή, εκατοντάδες από μοτοσυκλετιστές συνόδευσαν τη πομπή. Ήταν μία αναφορά στο πάθος που είχε ο Hallyday για τις μοτοσυκλέτες. Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron -ο ίδιος fan του Johnny Hallyday, όπως και οι τρεις γενιές της Γαλλίας- έπλεξε ένα εγκώμιο στον μεγάλο star, στεκόμενος στα σκαλιά της εκκλησίας Madeleine στο Παρίσι. "Ο Johnny άνησε σε εσάς. Ο Johnny άνηκε στο κοινό του. Ο Johnny άνηκε στη χώρα του," είπε ο πρόεδρος.

Ο θάνατος του Hallyday προκάλεσε ένα μεγάλο κύμμα συναισθημάτων σε όλη τη Γαλλία, όπου υπήρξε σύμβολο εθνικής ταυτότητας και σταθερότητας για πάνω από μισό αιώνα.

Δείτε τις φωτογραφίες από την εντυπωσιακή τελετή στη gallery.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
6 photos

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss