Ποια ήταν η Dolores O’Riordan, τραγουδίστρια των Cranberries

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Ποια ήταν η Dolores O’Riordan, τραγουδίστρια των Cranberries

Η Iρλανδή τραγουδίστρια, Dolores O'Riordan, γνωστή ως frontwoman του συγκροτήματος Cranberries, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 46 ετών. Το BBC δημοσίευσε μία δήλωση του εκπροσώπου της, που έγραφε: "Η τραγουδίστρια με το συγκρότημα από την Ιρλανδία The Cranberries βρισκόταν στο Λονδίνο για μία σύντομη ηχογράφηση. Δεν υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες αυτή τη στιγμή. Η οικογένειά της έχει ζητήσει ιδιωτικότητα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή".

Η O'Riordan ξεκίνησε τη μουσική της καριέρα το 1990 όταν μπήκε στους Cranberries. Το πρώτο album, Everyone is Doing It, So Why Can't We κυκλοφόρησε το 1993. Το συγκρότημα συνέχισε την καριέρα του με πολλά hits όπως το κομμάτι "Linger", το οποίο έγινε χρυσό στις ΗΠΑ, το "Dreams" και το "Zombie". Ήταν αγαπητή για την ιδιαίτερη φωνή της, που ενσωμάτωνε την βαριά ιρλανδική προφορά της  και το παραδοσιακό yodeling. Ως style icon, τα μαλλιά τη ήταν κοντό καρέ ή εντελώς ξυρισμένα και καθιέρωσε το "baggy" στιλ της alternative σκηνής των 90s.

Οι Cranberries διαλύθηκαν το 2003, μετά από πέντε albums. Στο μεταξύ, η Ο'Riordan κυκλοφόρησε διάφορα solo projects, συμπεριλαμβανομένου ενός cover του "Ave Maria" για το soundtrack της ταινίας The Passion of The Christ. Το συγκρότημα επανενώθηκε το 2009 και ξεκίνησε να γράφει ξανά μουσική. Ο έκτος δίσκος τους, Roses, κυκλοφόρησε το 2009. Οι Cranberries έκαναν περιοδεία στην Ευρώπη το 2016 και το 2017, ωστόσο, πολλές συναυλίες ακυρώθηκαν εξαιτιας πόνου της O'Riordan στη μέση.

Ο πρόεδρος της Ιρλανδίας, Michael Higgins, έγραψε μία δήλωση προς τιμήν της O'Riordan που έγραφε: "Mε μεγάλη μου λύπη έμαθα τα νέα για τον θάνατο της Dolores O'Riordan, μουσικού, τραγουδίστριας και τραγουδοποιού. Η Dolores O'Riordan και οι Cranberries είχαν μία τεράστια επιρροή στην ροκ και την ποπ μουσική της Ιρλανδίας και διεθνώς... Για όλους εκείνους που ακολουθούν και υποστηρίζουν την ιρλανδική μουσική, τους ιρλανδούς μουσικούς και τις τέχνες του θεάματος, ο θάνατός της θα είναι μεγάλη απώλεια."

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
6 photos

 

 

More for you

 
 

Don't Miss