Οι δηλώσεις της Monica Lewinsky 20 χρόνια μετά το σκάνδαλο

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Οι δηλώσεις της Monica Lewinsky 20 χρόνια μετά το σκάνδαλο

H Μonica Lewinsky βρέθηκε στη μέση ενός τόσο πολιτικού όσο και σεξουαλικού σκανδάλου, λόγω της σχέσης που διατηρούσε από το 1995 εώς το 1997 με τον τότε Πλανητάρχη –και κατά 27 χρόνια μεγαλύτερό της- Bill Clinton. Τώρα, στα 44 της, έχει πολλά να πει για αυτή την ιστορία.

 

Αναλογιζόμενη όσα συνέβησαν τότε, καταλήγει στο ότι αυτή της η εμπειρία ήταν ένας από τους λόγους που, από το 1998, πραγματοποιήθηκαν θεμελιώδεις αλλαγές στην κοινωνία μας. «Σήμερα, που είναι ο δεύτερος χρόνος προεδρίας του Donald Trump και βρισκόμαστε σε έναν μετά-Cosby-Ailes-O’Reilly-Weinstein-Spacey κόσμο, τα πράγματα αλλάζουν ξανά», γράφει στο άρθρο της για το τεύχος Μαρτίου του Vanity Fair.

Χωρίς το κίνημα #MeToo, το μόνο μέσο που - κατά τη γνώμη της - μπορεί να κάνει τη διαφορά, ο τρόπος που αντιμετώπιζε τη σχέση της με τον Clinton θα είχε παραμείνει ο ίδιος.  «Τώρα βλέπω πόσο προβληματικό ήταν», δηλώνει. «Έχω φτάσει σε σημείο να αναρρωτιέμαι εάν υπήρχε ή όχι κοινή συναίνεση».

 

 

Συνεχίζει εξηγώντας ότι οι γυναίκες οι οποίες μίλησαν δημόσια για παρενόχληση που δέχτηκαν από άτομα με μεγάλη εξουσία την έχουν βοηθήσει πολύ – άλλωστε το μόνο που προσφέρει η σιωπή, είναι την προστασία στους ισχυρούς άνδρες, όπως αναφέρει στο Vanity Fair.

Κλείνει το κείμενό της γράφοντας πως, μετά από όσα έγιναν και κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, της έρχεται διαρκώς στο μυαλό η μεξικάνικη παροιμία «Προσπάθησαν να μας θάψουν, αλλά δεν ήξεραν πως ήμασταν σπόροι».

 

Gallery: Δείτε επίσης γιατί οι ψηφοφόροι της Hilary Clinton επέλεξαν να φορέσουν λευκό

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
8 photos

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

 

More for you

 
 

Don't Miss