Ο διάσημος βρετανός αστροφυσικός Stephen Hawking έφυγε από τη ζωή

The JennettesTHE JENNETTES Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Ο διάσημος βρετανός αστροφυσικός Stephen Hawking έφυγε από τη ζωή

Ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες της εποχής μας και όπως αναφέρουν αρκετοί μία εξαίσια προσωπικότητα έφυγε από τη ζωή, πριν λίγες ώρες αφήνοντας πίσω του μία σπουδαία κληρονομιά.

 

«Με μεγάλη μας θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο αγαπημένος πατέρας μας πέθανε σήμερα. Ήταν ένας μεγάλος επιστήμονας και ένας εξαιρετικός άνδρας το έργο και η κληρονομιά του οποίου θα ζει για πολλά χρόνια. Το κουράγιο και η επιμονή του μαζί με το χιούμορ και τις σκέψεις του αποτέλεσαν έμπνευση για ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Κάποτε είπε ότι "το σύμπαν δεν θα άξιζε αν δεν ήταν το σπίτι για όσους αγαπάς". Θα μας λείπει για πάντα» έγραψαν τα παιδιά του, Stephen Hawking, Lucy και Timothi στη δήλωσή τους. 

Ήταν Διευθυντής Ερευνών στο Κέντρο Θεωρητικής Κοσμολογίας στο Πανεπιστήμιο του Cambridge. Μία από τις πιο σημαντικές επιστημονικές εργασίες του είναι και η συνεργασία του με τον Roger Penrose πάνω σε ερωτήματα βαρυτικής μοναδικότητας στο πλαίσιο της γενικής σχετικότητας και η θεωρητική πρόβλεψη ότι οι μαύρες τρύπες εκπέμπουν ακτινοβολία, που συχνά καλείται ακτινοβολία Hawking.
 
Μάλιστα ήταν ο πρώτος που εξέθεσε μια κοσμολογία που εξηγήθηκε από μια ένωση της γενικής θεωρίας της σχετικότητας και της κβαντικής μηχανικής.
 
To 1963, όταν ήταν μόλις 21 ετών διεγνώστηκε με τη νόσο του κινητικού νευρώνα και οι γιατρί είχαν εκτιμήσει ότι δε θα ζήσει περισσότερο από 2 με 3 χρόνια. Ο ίδιος όμως τους διέψευσε, αφού ο μεγάλος αστροφυσικός έπασχε από μια εκδοχή της ασθένειας που δεν είχε ραγδαία εξέλιξη.

Για πολλά χρόνια και συγκεκριμένα για πέντε δεκαετία ήταν σε μηχανοκίνητο αναπηρικό καροτσάκι, αφού αδυνατούσε να χρησιμοποιεί τους περισσότερους από τους μύες του. Το 1985, έχασε και την ικανότητα ομιλίας και έτσι επικοινωνούσε μέσω ενός ειδικού συστήματος που έκανε παραγωγή ομιλίας μέσω υπολογιστή. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

More for you

 
 

Don't Miss