Γιατί η βασίλισσα Ελισάβετ δεν έχει επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα

Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Γιατί η βασίλισσα Ελισάβετ δεν έχει επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα

Μόλις μαθεύτηκε ότι για πρώτη φορά μέλη της βρετανική βασιλικής οικογένειας θα πραγματοποιήσουν επίσημη επίσκεψη  στην Ελλάδα, άρχισε να πλανάται ένα ερώτημα. Γιατί η βασίλισσα Ελισάβετ που έχει ταξιδέψει σε 196 χώρες, δεν έχει έρθει ποτέ στην Ελλάδα, την πατρίδα του συζύγου της Φίλιππου;

Την απάντηση έχει δώσει εδώ και καιρό ο ιστορικός και ειδικευμένος στη βασιλεία Hugo Vickers ο οποίος πιστεύει ότι ο σνομπισμός της Ελισάβετ προς τη χώρα μας έχει να κάνει με την άσκημη κατάληξη του βασιλικού θεσμού στην Ελλάδα, που επηρέασε και τον Φίλιππο, ο οποίος μάλλον δεν το ξεπέρασε ποτέ.

Διαβάσετε εδώ: Η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε μία εμφάνιση-έκπληξη στο front row του Fashion Week

Όπως αναφέρει ο ιστορικός το 1922 όταν ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν μωρό η οικογένεια του αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Συγκεκριμένε εξορίστηκε όλη η οικογένεια και κατέφυγε στη Γαλλία όπου όλα τα μέλη της άλλαξαν το επώνυμό τους. Επίσης ο πατέρας του Φίλιππου παραλίγο να οδηγηθεί στο εκτελεστικό απόσπασμα λόγω των ευθυνών που είχε για τη Μικρασιατική Καταστροφή, γεγονός που μάλλον έκανε το Φίλιππο να μη συμπαθεί ιδιαίτερα τη χώρα μας και αυτό σίγουρα επηρέασε και τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Όμως παρόλο που οι περισσότεροι εκτιμούσαν ότι η βασίλισσα δεν θα λάβει ποτέ επίσημη πρόσκληση από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, έσφαλαν, αφού αυτή η εκτίμηση αποδείχθηκε εν μέρη λανθασμένη. Και αυτό γιατί ο Προκόπης Παυλόπουλος μπορεί να μην προσκάλεσε την Ελισάβετ, όμως προσκάλεσε τον πρίγκιπα Κάρολο και την Καμίλα οι οποίοι θα επισκεφθούν επίσημα τη χώρα μας στις 7 Μαΐου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss