Μία γυναίκα ιθαγενής μπορεί να μπει για πρώτη φορά στο Κογκρέσο το 2018

Αφροδίτη ΣακκάΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΑΚΚA Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Μία γυναίκα ιθαγενής μπορεί να μπει για πρώτη φορά στο Κογκρέσο το 2018

Η Deb Haaland, 5, σύντομα θα έχει μία ιδιαίτερα ισχυρή πλατφόρμα για να ευαισθητοποιεί τους ανθρώπους και να εφιστά την προσοχή σε θέματα που απασχολούν τον κόσμο, όπως η κλιματική αλλαγή -έχει θέσει υποψηφιότητα για Σύμβουλος στο Κογκρέσο. Μία single μητέρα με βάση το Albuquerque, New Mexico, ήταν πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος από το 2015 μέχρι το 2017 και ήταν η ιθαγενής διευθύντρια ψηφοφορίας στην προεδρική καμπάνια του Barack Obama το 2012.

Διαβάστε εδώ: Η Cynthia Nixon ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για κυβερνήτης της Νέας Υόρκης

Αλλά αν τα καταφέρει, θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Λευκού Οίκου που θα έχει κάποια σαν κι αυτή. Η Haaland θα είναι η πρώτη γυναίκα Ιθαγενής που θα υπηρετήσει στο Κογκρέσο.

Αλλά η Haaland ξέρει πως είναι να είσαι φτωχός. Όπως περιέγραψε στη Huffington Post, στην παιδική της ηλικία φορούσε χρησιμοποιημένα ρούχα, δούλευε σε έναν φούρνο για 1,95 δολάρια και αργότερα στη ζωή της της είχαν αρνηθεί μέχρι και κουπόνια για φαγητό στο Thanksigiving. Δεν πήγε στο κολέγιο μέχρι τα 28 της επειδή δεν ήξερε πως μπορούσε να πάει. Η Haaland πήρε πτυχίο στα Αγγλικά και αργότερα στη νομική. Οι περισσότεροι άνθρωποι που βρίσκονται στο Κογκρέσο δεν μπορούν να ταυτιστούν με ανθρώπους που μεγάλωσαν στη φτώχια, είπε, και σίγουρα όχι ο Donald Trump.

"Όταν είσαι απομονωμένος στα ιδιωτικά σχολεία και στα λεφτά και σε όλα όσα μπορείς να ονειρευτείς, είναι δύσκολο να μπεις στη θέση ενός καθημερινού Αμερικάνου. Είναι πολύ εγωϊστής," ανέφερε η Haaland για τον Trump. "Δεν χρειάστηκε ποτέ να μοχθήσει".

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss