CELEBRITIES MEN’S POINT

Αυτές είναι οι ασκήσεις που θα σου χαρίσουν μακροζωία


JTeam

19 Μαΐου 2022

Αυτές είναι οι ασκήσεις που θα σου χαρίσουν μακροζωία
Πέρα από τον σωστό τρόπο ζωής που πρέπει να ακολουθείς, υπάρχει ένα ακόμη μυστικό που θα σου χαρίσει μακροζωία

Η καθιστική ζωή μαζί με την κακή διατροφή μάλλον αφαιρούν αντί να μας προσθέτουν χρόνια. Ένας από τους τρόπους, λοιπόν, για να ανεβάσουμε το προσδόκιμο της ζωής μας, είναι η εφαρμογή μιας άσκησης που θα μας προσφέρει τη βέλτιστη ποιότητα ζωής.

Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Sports Medicine επισημαίνει ότι οι ασκήσεις ενδυνάμωσης των μυών, όπως τα καθίσματα, οι κοιλιακοί και όλες εκείνες, στις οποίες χρησιμοποιούνται λάστιχα, είναι τόσο ευεργετικές για τον άνθρωπο που μπορεί να του χαρίσουν μακροζωία.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ειδικότερα, πως όσοι κάνουν τις συγκεκριμένες ασκήσεις συχνά έχουν μέχρι και 20% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από αιτίες που σχετίζονται με καρδιακές παθήσεις, διαβήτη ή καρκίνο. Πάντως οι επιστήμονες συνιστούν τουλάχιστον 30 με 60 λεπτά την εβδομάδα.

Μάλιστα αν τις κάνεις με οποιουδήποτε είδους αερόβια γυμναστική, όπως το περπάτημα, o κίνδυνος πρόωρου θανάτου μειώνεται κατά 40%, των καρδιακών παθήσεων κατά 46% και του καρκίνου κατά 28%. Σύμφωνα με άλλη μελέτη, μόνο 10 λεπτά σωματικής δραστηριότητας την ημέρα για άτομα άνω των 40 ετών θα μπορούσαν να σώσουν πάνω από 110.000 ζωές κάθε χρόνο.

Tο CDC συνιστά δύο ημέρες την εβδομάδα ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης και τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα αερόβια δραστηριότητα μέτριας έντασης. Όμως η συγκεκριμένη μελέτη διαπίστωσε ότι μόλις 10 λεπτά σωματικής δραστηριότητας την ημέρα θα μπορούσαν να έχουν οφέλη για την υγεία και ακόμη και να σε βοηθήσουν να ζήσεις περισσότερο.

Με βάση τις αναλύσεις, η μελέτη υπολόγισε ότι περίπου 110.000 θάνατοι ετησίως θα μπορούσαν να αποφευχθούν εάν οι ενήλικες ηλικίας 40 έως 85 ετών αύξαναν τη μέτρια έως έντονη σωματική τους δραστηριότητα κατά τον μικρό αυτό χρόνο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.